Padėjo perrašyti istoriją

Pirmadienį į Slovėniją išvykę Vilniaus klubo žaidėjai dar nenagrinėjo „Krka“ ekipos žaidimo vaizdo įrašų, bet informacijos apie savo oponentus „Lietuvos ryto“ atstovai turėtų gauti užtektinai.

Vos 2,5 tūkst. žiūrovų talpinančią Novo Mesto areną, pavadintą šiame 36 tūkst. gyventojų turinčiame miestelyje gimusio legendinio gimnasto Leono Štukeljo vardu, A. Džikičius pažįsta kaip savo penkis pirštus.

Per dvejus darbo „Krka“ klube metus specialistas iš Serbijos padėjo slovėnams iškovoti ne tik pirmąjį Europos taurių turnyrų trofėjų komandos istorijoje (praėjusiame sezone „Krka“ triumfavo „FIBA Europe“ Iššūkio taurės varžybose), bet ir du nacionalinių pirmenybių nugalėtojų titulus.

Nieko keisto, kad deramai įvertinti būsimų priešininkų keliamą grėsmę A. Džikičius paragino ir dabartinius savo auklėtinius.

„Treneris sakė, kad susitiksime su rimtu varžovu, tad laukia sunki kova. Jai ir nusiteikėme, bet į Slovėniją važiuojame pergalės“, – DELFI teigė „Lietuvos ryto“ gynėjas Renaldas Seibutis.

Motyvacijos stygiaus tvirtina nejaučiantys

Tik apie pergalę prieš dvikovą kalbėjo ir kiti sostinės klubo žaidėjai.
„Esame pasiilgę Europos taurių varžybų. Startui stengėmės pasiruošti kuo geriau, ir tai visai neblogai pavyko. Gal kai ko dar trūksta, bet kovosime dėl pergalės“, – sakė vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

„Pastarosiomis savaitėmis laimime visas rungtynes, todėl nuotaikos komandoje geros. Galbūt mes esame favoritai, bet tai dar reikės įrodyti aikštėje“, – dėstė ekipos kapitonas Steponas Babrauskas.

Pasak jo, po dviejų sezonų Eurolygoje ieškoti papildomos motyvacijos kovai laipteliu žemesnėse varžybose vilniečiams, kurie Europos taurę į viršų kėlė 2005 ir 2009 metais, nereikės.

„Visiems mums buvo skaudu pralaimėti atrankos į Eurolygą varžybas, bet reikia tai pamiršti. Patys save pasiuntėme į Europos taurės turnyrą, todėl jame privalome žaisti rimtai“, – kalbėjo S. Babrauskas.

„Mažiau svarbių varžybų nebūna – ar Eurolygoje, ar Europos taurės turnyre, ar Lietuvos krepšinio lygoje kiekvienose rungtynėse atiduodame 120 procentų jėgų“, – patikino J. Valančiūnas.

Traumos praretino abi ekipas

Du „Krka“ žaidėjai – gynėjas Zoranas Dragičius ir puolėjas Edo Muričius – šią vasarą lankėsi Lietuvoje su Europos čempionate kovojusia Slovėnijos rinktine, tačiau pirmuoju smuiku Novo Mesto ekipoje sezono pradžioje griežia ne jie, o Jamaikos pilietybę turintis vidurio puolėjas Jerome‘as Jordanas.

Tiesa, 213 cm ūgio krepšininkas mače su vilniečiais nesulauks čiurnos traumą patyrusio pagrindinio Slovėnijos čempionų įžaidėjo Curtiso Stinsono pagalbos.

Sveikatos problemos pastaruoju metu kamavo ir „Lietuvos ryto“ žaidėjus: nors Slovėnijoje į aikštę jau turėtų grįžti Predragas Samardžiskis ir Lawrence‘as Robertsas, komandai dar negalės padėti Bradas Newley ir Vilmantas Dilys.

Kitose F grupės rungtynėse antradienį susikaus Le Mano „Sarthe Basket“ (Prancūzija) bei Mariupolio „Azovmaš“ (Ukraina) komandos.

Europos taurės varžybų debiutantai Prienų „Rūdupio“ krepšininkai C grupės turnyro starte išvykoje susitiks su Groningeno „Gasterra Flames“ (Olandija) klubu

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją