Trečiadienio rytą Šarūno Jasikevičiaus paskelbta žinia, kad „Žalgiris“ į Atėnus išvyksta be P. Jankūno, netruko pasiekti ir „Panathinaikos“ stovyklą. Visgi graikus treniruojantis X. Pascualis šio fakto stengiasi nesureikšminti.

„Taip, Jankūnas yra svarbus krepšininkas, bet tai ne vienintelis „Žalgirio“ ginklas“, – prieš treniruotę Atėnų olimpinio sporto centro arenoje (O.A.K.A.), kur ketvirtadienį vyks Eurolygos 20-ojo turo rungtynės, kalbėjo X. Pascualis.

Pirmas komandų tarpusavio rungtynes Kaune 80:74 laimėjo žalgiriečiai, o P. Jankūnas tąsyk buvo naudingiausias ir rezultatyviausias (17 taškų ir 16 naudingumo balų).

„Panathinaikos“ savo ruožtu irgi bus ne pačios pajėgiausios sudėties. Tiesa, praradimas kiek „smulkesnio kalibro“. Komandai padėti negalės kojos skausmus vis dar jaučiantis snaiperis Mattas Lojeski. Belgijos pilietybę turintis amerikietis pirmose tarpusavio rungtynėse pelnė 7 taškus, o vidutiniškai šį sezoną Eurolygoje jų renka po 6,8.
Jankūnas „Žalgiriui“ yra svarbus krepšininkas. Bet tai ne vienintelis varžovų ginklas. Kevinas Pangosas žaidžia neįtikėtinai, Aaronas White‘as savo pozicijoje taip pat demonstruoja nuostabius dalykus.
Aš manau, kad jie prarado svarbų žmogų, tačiau tikrai turi sprendimų, kaip užkamšyti spragą.
Xavi Pascualis
32-ejų veteranas jau praleido dvejas paskutines Eurolygos rungtynes – išvykos mačą su Stambulo „Fenerbahče“ ir namų akistatą su Maskvos CSKA. Šį susitikimą „Panathinaikos“ pralaimėjo 70:75 – tai buvo pirmasis „graikų kluptelėjimas namie šio sezoną Eurolygoje.

Šiuo metu tiek „Žalgiris“, tiek „Panathinaikos“ savo sąskaitoje turi po 12 laimėtų mačų ir kartu su Madrido „Real“ komanda Eurolygos turnyro lentelėje dalijasi 4-6 vietas.

– Ar turite kokį nors specialų planą rungtynėms su „Žalgiriu“, kuris žaidžia labai agresyviai?, – prieš treniruotę žurnalistai paklausė X. Pascualio.

– Yra nemažai nuomonių, kad tiek „Žalgiris“, tiek „Panathinaikos“ šį sezoną žaidžia virš savo galimybių ribų, žaidžia gerą krepšinį. Bet žmonių iš šalies nuomonės lieka nuomonėmis, o aš pasakysiu, kad „Žalgiris“ iš tikrųjų demonstruoja kokybšiką ir agresyvų krepšinį. Tai komanda, kuri gerai žaidžia tiek puldama, tiek gindama savo krepšį.

Varžovai visuomet laikosi trenerio sudaryto žaidimo plano, jaučia pasitikėjimą savo jėgomis, ką parodo ir pergalės prieš favoritėmis laikomas komandas. Mes žinome, kad ketvirtadienį reikės būti agresyviems abiejose aikštės puėse. Reikės priimti žaibiškus sprendimus puolime, greitai skirstyti kamuolį.

– Prieš šias Eurolygos rungtynes „Panathinaikos“ turėjo vargo Graikijos čempionate. Pirmadienį „Lavrio“ pavyko nugalėti tik po dviejų pratęsimų. Ar tai signalizuoja, kad komandos forma šiek tiek kritusi?

– Aš taip nesakyčiau. Mes tiesiog žaidžiame daug rungtynių. Labai daug rungtynių. Daugelis Eurolygos komandų trenerių sako, kad tvarkaraštis yra neįtikėtinas. Ir jis iš tikrųjų yra neįtikėtinas, o mes prie to privalome prisitaikyti.

Susitikimas su „Žalgiriu“ yra nepaprastos svarbos, pavadinčiau jį kertiniu. Manau, tai supranta visi žaidėjai, visas komandos trenerių štabas. Esame tai įsisąmoninę. Ir jeigu mums pirmadienį trūko tos papildomos energijos, dabar mes ją privalome rasti. Pažadu, būsime pasiruošę.

– Ar jūsų planuose ką nors keičia faktas, kad „Žalgiris“ į Atėnus atvyksta be Pauliaus Jankūno – vieno pagrindinių komandos žaidėjų?

– Na, Jankūnas „Žalgiriui“ yra svarbus krepšininkas. Bet tai ne vienintelis varžovų ginklas. Kevinas Pangosas žaidžia neįtikėtinai, Aaronas White‘as savo pozicijoje taip pat demonstruoja nuostabius dalykus.

Aš manau, kad jie prarado svarbų žmogų, tačiau tikrai turi sprendimų, kaip užkamšyti spragą. Nepamirškime keliose pozicijose galinčio žaisti Edgaro Ulanovo, kitų krepšininkų. „Žalgiris“ turi fiziškai stiprių žaidėjų ir tai bus lygiai toks pat sunkus mačas, ar čia būtų Jankūnas, ar čia jo nebus.

Mes taip pat turime nuostolį. Negalės rungtyniauti Mattas Lojeski. Taigi, turime ir savo galvos skausmo ir privalome galvoti apie savo žaidimo sustrategavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)