Kadaise jis jau talkino Antanui Sireikai, o 2010-2012 metais pats vadovavo rinktinei ir pasaulio čempionate laimėjo bronzos medalį.

Su tautiečiais K. Kemzūra atsisveikino po Londono olimpinių žaidynių – kaip tuomet manė pats, visiems laikams.

Vis dėlto įsitikino: verčiau niekada nesakyti „niekada“.

Mano ego dėl asistento pareigų jokių problemų nebus – tiesiog matau žmogų, kuris gerai dirba, ir jeigu jam reikia pagalbos, aš einu padėti.
Kęstutis Kemzūra

„Gyvenimas pakeitė nuomonę. Gal būtų kitokia situacija, jei dabar treniruočiau klubą. Bet turiu paminėti, kad priimdamas Kazio kvietimą turėjau vieną sąlygą. Jei ateityje gausiu patrauklų pasiūlymą, turėsiu teisę juo pasinaudoti. O tuomet jau žiūrėtume, ar klubas neprieštarauja darbui rinktinėje.

Tiesiog noriu, kad visi tai žinotų. Ir jei jau susiklostytų tokia padėtis, nesakytų, jog pabėgu ar panašiai. Su šia sąlyga sutiko tiek Kazys, tiek Lietuvos krepšinio federacija“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Praėjusiame sezone jis nurodymus dalino Turkijos pirmenybių naujoko Izmiro „Petkim Spor“ žaidėjams, bet nors vietą aukščiausiame divizione išsaugoti pavyko, klubas nusprendė nepratęsti sutarties su lietuviu.

Asistentu K. Kemzūra dirbo nemažą savo karjeros dalį, pirmiausia talkindamas Davidui Blattui Sankt Peterburgo „Dinamo“ (Rusija), Trevizo „Benetton“ (Italija), Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija) ir Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubuose.

Pats K. Kemzūra yra stovėjęs prie Vilniaus „Lietuvos ryto“, Maskvos srities „Chimki“ (Rusija), Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija), Gdynės „Asseco Prokom“ (Lenkija), Nimburko ČEZ (Čekija), „Olympiakos“ vairo, taip pat dirigavęs Lietuvos, Latvijos ir Austrijos rinktinėms.

„Man yra tekę dirbti ir asistentu, ir vyriausiuoju treneriu – ta patirtis leidžia geriau suprasti, ką ir kaip reikia patarti, ką pasakyti. Anksčiau, kol pats nedirbau vyriausiuoju treneriu, net per daug patarinėdavau, dabar jau žinau, kad neverta apkrauti kolegos nereikalinga informacija, kada verčiau nutylėti.

Mano ego dėl asistento pareigų jokių problemų nebus – tiesiog matau žmogų, kuris gerai dirba, ir jeigu jam reikia pagalbos, aš einu padėti. Sulaukiau Kazio skambučio ir po kelių pokalbių nusprendžiau, kad šiuo metu būnant namuose tai nebūtų per daug sudėtinga. Jis pats mane pasirinko, ir tai man taip pat buvo svarbu. Kaip seksis toliau, matysime. Dalinsimės darbais, aišku, bus ir konkretesnių užduočių, ypač ruošiantis atrankos „langams“. Bet visą karštį turės prisiimti Kazys, tokia jau vyriausiojo trenerio dalia“, – komentavo specialistas.

K. Maksvyčiui patarimus taip pat dalins Giedrius Žibėnas. 37-erių Vilniaus „Ryto“ strategas paskirtas antruoju rinktinės vyriausiojo trenerio asistentu.

„Nebuvo sunku apsispręsti, tik reikėjo suderinti su klubu, savo asistentais „Ryte“. Kai gavau žalią signalą, sprendimas buvo labai lengvas. Su Kaziu esame pažįstami, laukia daug iššūkių, didelė atsakomybė. Bet aš pasiruošęs padėti viskuo, kuo galėsiu“, – teigė G. Žibėnas.

Skauto funkcijas naujajame rinktinės štabe atliks 43-ejų Tomas Rinkevičius, praeityje dirbęs K. Maksvyčio asistentu Klaipėdos „Neptūne“. Fizinio rengimo treneriu paskirtas K. Maksvyčiui taip pat jau gerai pažįstamas Deividas Rinkevičius – specialistai kartu dirbo tiek šalies jaunimo rinktinėse, tiek Permės „Parma“ (Rusija) klube.

Taip pat pristatytas ir rinktinės vadovas – juo tapo Seulo olimpinis čempionas ir Barselonos žaidynių prizininkas Valdemaras Chomičius, anksčiau pats darbavęsis nacionalinės komandos trenerių štabe.

Primename, kad nacionalinėje ekipoje K. Maksvytis rugsėjį pakeitė Darių Maskoliūną, kuris pasitraukė iš pareigų po nesėkmingai pasibaigusio olimpinės atrankos turnyro. Kartu su juo rinktinę paliko Tomas Masiulis ir Benas Matkevičius.

Naujasis štabas debiutuos kitą mėnesį pasaulio čempionato atrankos varžybose. Lapkričio 26 d. lietuviai susitiks su bulgarais, o 29 d. – su čekais. F grupėje taip pat žais Bosnija ir Hercegovina.

Po metų Lietuvos rinktinė kausis ir Europos čempionate, kurį pradės B grupėje su tais pačiais bosniais, šeimininkais vokiečiais, vengrais, slovėnais ir prancūzais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)