„Anadolu Efes“ antrą kartą iš eilės žais Eurolygos finale, atsikeršijęs už pralaimėtas 2019-ųjų kautynes dėl titulo Maskvos CSKA.

Bet jei turkai apie finalą pradėjo mąstyti trečiame kėlinyje, kai triuškino varžovus 21 taško skirtumu, Rusijos atstovai beregint juos sugrąžino atgal į pusfinalį.

Panašiai kaip ketvirtfinalio serijoje su Madrido „Real“ Stambulo klubas vos nesugriuvo mačo pabaigoje ir laimėjo tik 89:86.

„Mano kuro bakas ištuštėjo kiek anksčiau nei tikėjausi. Buvau labai pavargęs, padariau nereikalingų klaidų“, – neslėpė Vasilije Micičius.

Naudingiausias šio sezono Eurolygos žaidėjas sėdėjo ant suolo tada, kai jo komandai reikėjo labiausiai, ir tai – nemažas akmuo į „Anadolu Efes“ trenerio daržą.

Beveik be keitimų žaidęs serbas paskutiniame ketvirtyje keliskart suklydo, du sykius iš eilės pažeidė taisykles ir buvo eliminuotas iš rungtynių dėl pasiekto asmeninių pražangų limito.

„Anadolu Efes“ pasisekė, jog didžiąją mačo dalį strigęs Shane'as Larkinas paskutinę minutę vis dėlto neleido pergalei išsprūsti iš rankų.

„Jis yra Eurolygos MVP, bet gal tikrai reikėjo suteikti jam daugiau poilsio, – paklaustas apie V. Micičių sutiko E. Atamanas. – Nenorėjau to daryti, nes jis žaidė puikiai, organizavo visą mūsų žaidimą, o Sh. Larkino šiandien trūko.“

Tiesa, komentuodamas amerikiečio žaidimą, 55-erių specialistas pats sau paprieštaravo.

„Buvo ne Sh. Larkino diena. Tiesiog V. Micičius ir Rodrigue Beaubois puikiai žaidė, todėl Sh. Larkiną ilgiau laikiau ant atsarginių suolo. O tokiai žvaigždei nelengva ilgai sėdėti, – jau iš kito galo dėstė turkas. – Taip, Larkinas nežaidė gerai, bet surinko 11 taškų. Manau, finale jis sužais puikiai. Juk Larkinas – geriausias žaidėjas Eurolygoje, tik šį sezoną turėjo problemų dėl traumų, o šiandien neatlaikė psichologiškai. Tikiu, kad jis mums atneš titulą sekmadienį.“

Nors V. Micičius ir per tris kėlinius spėjo sukrapštyti 25 taškus, Willas Clyburnas atsakė 26 taškais, vienas surinkdamas kone pusę komandos naudingumo balų kraičio (34).

Anot E. Atamano, CSKA amerikiečio solo pasirodymas buvo vienintelė jo auklėtinių problema paskutiniame ketvirtyje.

„Tris kėlinius žaidėme kaip visada – tobulą NBA krepšinį, nuostabiai gynėmės. Paskui CSKA pakeitė savo penketą ir ėmė žaisti vienas prieš vieną. Tai darė Danielis Hackettas, bet daugiausiai – W. Clyburnas, kuris mus skriaudė kiekvienoje atakoje. Su visa pagarba, mums rūpesčių kėlė vienas W. Clyburnas, na, dar D. Hackettas.

Pavargome, patys klydome puolime, atsarginiams žaidėjams neišlaikė nervai. Toks jau pusfinalis, svarbiausia, kad radome būdą jį laimėti. Tikiu, kad klaidos nekartosime ir būsime psichologiškai tvirtesni finale“, – kalbėjo „Anadolu Efes“ vairininkas.

Jis taip pat buvo paklaustas, kaip jaučiasi lemiamoje Eurolygos sezono stadijoje komandai vadovaudamas tuščioje Kelno arenoje.

„Tokie žaidėjai kaip Sh. Larkinas mėgsta žaisti prie pilnų tribūnų. Gal esamomis aplinkybėmis jos galėtų būti ir ne sausakimšos, bet jei šią savaitę matėte UEFA Europos lygos finalą, suprantate, kad ir čia buvo galimybių užpildyti nors 20-25 proc. žiūrovų vietų. Taip, kaip paskutiniu metu daroma Ispanijoje, Rusijoje, Lietuvoje ar NBA lygoje“, – dėstė E. Atamanas.

Tuo metu tiesioginis jo oponentas Dimitris Itoudis buvo įsitikinęs, kad rungtynės galėjo pasibaigti ir kitaip.

„Pradėjome mačą blogai, 27 min. dominavo varžovai, kurie labai gerai pataikė, taip pat ir sunkius metimus. Vėliau kai ką pakeitėme, kitaip gynėmės, daugiau kalbėjomės tarpusavyje, žaidėme žemiu penketu, susikūrėme progas ir galėjome laimėti šias rungtynes.

Dabar neskanu, nes tikslai buvo kitokie. Bet aš sakau: jei sporte nugriūni, turi griūti į priekį. Mes taip ir pasistengsime padaryti. Niekas į finalo ketvertą neatvyksta kovoti dėl trečios vietos, bet jei jau Eurolyga nori, kad žaistume šias rungtynes, mes joms pasiruošime. Tik gal šiek tiek pakeisime įprastą rotaciją, nes laukia labai svarbūs VTB Vieningosios lygos finalai“, – komentavo graikas.

Rungtynėms teisėjavusioje brigadoje dirbo ir lietuvis Gytis Vilius.

„Anadolu Efes“ tik antrą kartą klubo istorijoje pasiekė Eurolygos finalą.

Tuo metu 20-ą sykį tarp keturių stipriausių turnyro komandų patekęs CSKA dėl trečios vietos žais jau 13-ą kartą – abu skaičiai yra rekordiniai lygoje.

Kitame pusfinalyje „Barcelona“ ne mažiau dramatiškai 84:82 nurungė Milano „Olimpia“. Paskutiniai Eurolygos sezono taškai Kelne bus sudėti sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)