„Žalgiris“ (15/16) namuose nusileido Tel Avivo „Maccabi“ (12/17) 81:88.

Daugiausiai komandoje – 32 min. – ant parketo praleidęs M. Grigonis pelnė 14 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Bet suklydo penkis kartus, ne visada susitvarkė gynyboje ir pataikė tik 2 iš 7 dvitaškių. O blogiausia, kad pro šoną jo metimai skriejo ketvirtame kėlinyje.

Ekipos puolimo lyderis po rungtynių buvo nusiteikęs vienas pats prisiimti visą atsakomybę dėl nesėkmės.

„Galiu komentuoti tik savo žaidimą, kuriame jau seniai duobė, o šiandien buvo jos dugnas. Durnos klaidos, nepataikyti lengvi metimai. O kai reikėjo komandai, dar atėjo nuovargis... Išvis baisu. Jei buvau tas žaidėjas, kuriuo galima būdavo pasitikėti rungtynių pabaigoje, dabar taip nebuvo. Galiu tik sau prisiimti visą kaltę“, – žodžių į vatą nevyniojo M. Grigonis.

Martinas Schilleris rezultatyviausią savo krepšininką bandė guosti.

„Labiausiai gerbiu Marių dėl jo kovingumo, noro laimėti, gerbiu savikritiškumą. Jo vaidmuo – didžiulis. Neabejoju, kad jis vėl bus geras lemiamose situacijose“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Bet M. Grigonis – turbūt paskutinis, kuriam reikėtų paguodos.

Tvirto charakterio žaidėjas spaudos konferencijoje negailestingai plakė save.

– Likus žaisti 2 min. trumpam sėdote ant atsarginių suolo. Ar, kaip minėjote, atėjo nuovargis, ar kažkas buvo negerai su ranka, nes ją „tvarkė“ medikai?

– Kraujas pradėjo bėgti, bet šiaip jau pagal mano žaidimą seniai turėjo mane išimti iš aikštės. Pats būčiau seniai save išėmęs.

– Kas iškasė tą jūsų minėtą duobę?

– Nežinau, reikia išmokti geriau žaisti krepšinį. Tokios ir priežastys. Gali jų ieškoti, teisintis, bet viskas aikštėje matosi, visi mato. Nėra čia ko slėpti.

– Lemiamus metimus iš jūsų šįkart perėmė Rokas Jokubaitis. Kad ir kaip kritiškai apie save kalbėtumėte, jūsų nuomone, ar tai buvo geras sprendimas?

– Bet juk patys matėte, kokia prieš tai mano atkarpa buvo... Turėjau sėdėti ant suolo, būtų kvaila, jei būtų kitaip. Nors mūsų rotacija ir yra tokia labai skurdoka... Bet vis tiek, nėra ką pasakyti, kai taip žaidi.

– Ko yra daugiau – psichologinio ar fizinio nuovargio?

– Nežinau, kai pralaimi, viskas susideda. Galiu kalbėti tik už save. Kažko trūksta, nežinau, gal ir tas nuovargis. Bet tai – kvailas pasiteisinimas, nėra jokio tikslo jį naudoti.

– Jei gerai suskaičiuoju, šįvakar net triskart jums buvo fiksuojamas žingsnių taisyklės pažeidimas.

– Gal net daugiau. Šiandien taip sugalvojo, taip ir sušvilpė. Jeigu jie švilpia, vadinasi, geriau žino. Reikia išmokti nežingsniuoti.

– Kas turi įvykti, kad komanda atsigautų ir iki reguliaraus sezono pabaigos kovotų dėl vietos atkrintamosiose varžybose?

– Nežinau, kažką keisti sezono pabaigoje sunku. Reikia toliau tikėti ir dirbti, kažkokių stebuklų čia neišrasi. Kiekvienas turi prisiimti atsakomybę, tiesiog geriau sužaisti ir laimėti, ir nuo to atsispirti.

"Žalgiris" - "Maccabi" rungtynių statistika

Kauniečiams ketvirtadienį nepadėjo traumuotas gynėjas Artūras Milaknis, bet su „Žalgirio“ marškinėliais Eurolygoje pagaliau debiutavo puolėjas Patricio Garino. Po kelio operacijos atsigavęs argentinietis žaidė 3 min. ir taškais nepasižymėjo. Tuo metu „Maccabi“ trūko vidurio puolėjo Othello Hunterio ir gynėjo Yovelio Zoosmano.

Pirmojo rato komandų akistata praėjusį lapkritį Tel Avive virto prasčiausiomis kauniečių sezono rungtynėmis ir skaudžiausiu visų laikų pralaimėjimu tarpusavio mačuose 57:85.

Per visą istoriją europinėje arenoje „Žalgiris“ ir „Maccabi“ susitiko 31 kartą, lietuviams pavyko laimėti 11 sykių.

Kitą savaitę M. Schillerio auklėtiniai sužais dvejas Eurolygos rungtynes su Vokietijos klubais. Antradienį laukia namų mačas su Berlyno ALBA, ketvirtadienį – išvyka į Miuncheno „Bayern“ teritoriją.

Reguliarųjų Eurolygos sezoną balandžio 8 d. užbaigs dvikova savoje aikštėje su Atėnų „Panathinaikos“.

Vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas nebeturintis „Maccabi“ kitą savaitę galynėsis su „Barcelona“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)