Pradžia. Kova dėl kelialapio į didįjį RKL A diviziono finalą prasidėjo ketvirtadienį (kovo 23 d.). Tauragės krepšinio klubas savo aikštėje priėmė Ukmergės „Olimpą“, o Gargždų SC namuose rungtyniavo su Kauno r. „Omega“. Abejos rungtynės baigėsi užtikrintomis pergalėmis: tauragiškiai laimėjo 86:69, o „Omega“ – 88:69. Jei Tauragės rezultatas per daug stebinti neturėjo, mat ekipa ir reguliariajame sezone buvo aukščiau už pusfinalio varžovus, tai kitoje poroje toks rezultatas daug kam buvo netikėtas. Savoje aikštėje nokautuoti reguliariojo sezono nugalėtojai.

Žingsnis. Po antrų Tauragės KK ir Ukmergės „Olimpo“ rungtynių, kurios vyko šeštadienį Ukmergėje, finalas tauragiškiams tapo ranka pasiekiamas. Nors atsakomosis mačas intrigos prasme buvo visai kitoks nei pirmas, tačiau pergalę ir vėl pasiekė Tauragė. Prieš ketvirtą kėlinuką aikštės šeimininkai dar turėjo 4 taškų pranašumą, tačiau netrukus pateko į duobę. Pralaimėję atkarpą 0:9 ukmergiškiai nebesugebėjo grįžti į rungtynes ir pralaimėjo 55:62.

Lygybė. Kauno r. „Omega“ pakartoti kolegų iš Tauragės „sauso“ pusfinalio žygio nesugebėjo. Savo aikštėje kauniečiai nusileido varžovams iš Gargždų rezultatu 67:74. Serijos iki 3 pergalių rezultatas tapo 1:1 ir tai reiškia, kad dar prireiks mažiausiai 2 rungtynių.

Pataikymas. Minėtose rungtynėse viena iš „Omegos“ pralaimėjimo priežasčių galima laikyti tragišką pataikymą. Savo aikštėje kauniečiai pataikė vos 27 proc. dvitaškių. Iš 36 bandymų tikslą pasiekė tik 10 metimų.

Techninės. Emocijų kupinose atsakomosiose „Omegos“ ir Gargždų rungtynėse aistras teko raminti ir techninėmis pražangomis. Jų iš viso buvo skirta 3. Dvi užsidirbo Gargždų SC suoliukas ir 1 „Omega“. Iš viso per 4 pusfinalio rungtynes teisėjams technines pražangas teko skirti net 7 kartus.

Serija. Trečias pusfinalio serijos rungtynes komandos žais ketvirtadienį (kovo 30 d.). Jose Tauragės KK turės galimybę užbaigti šį varžybų etapą trumpiausiu keliu. Tuo tarpu po trečių Gargždų SC ir „Omegos“ rungtynių, ketvirtosios bus žaidžiamos balandžio 1 d. „Omegos“ salėje.

B divizionas. Ketvirtadienį kovos ims virti ir B divizione. Čia prasidės ketvirtfinalio etapas. Jame 8 komandos serijoje iki 2 pergalių kovos dėl vietos geriausiųjų ketveriukėje. Kėdainių „SC-Nevėžis“ susitiks su Alytaus SRC-„Dzūkija“, Kupiškio KK „Kupiškis“ žais su Stakilškių „Guosta“, Trakų „TonyResort“ grumsis su Kelmės „Kelme“, o Radviliškio „KK Radviliškis-ŠSPC“ rungtyniaus su Pakruojo „Pakruojo“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją