Tikriausiai nenuostabu, jog būtent Utenos ekipos žaidėjas tapo naudingiausiu praėjusio mėnesio lygos krepšininku. Tai – ant parketo niekada nepailstantis uteniškių puolėjas Žygimantas Skučas.

28-erių 202 cm ūgio žaidėjas per pirmąjį 2021-ųjų mėnesį demonstravo įspūdingą sportinę formą – vidutiniškai rinkdavo po 18,3 taško, sugriebdavo po 4,6 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuodavo po 4,6 varžovų pražangas bei fiksuodavo 22,7 balų naudingumą. Prie viso to dar galima pridėti ir pavydėtiną taiklumą – įmesta 75,6 proc. dvitaškių ir 57,1 proc. tritaškių.

„Geras pasiekimas. Šis mėnesis mano karjeroje, manau, visai neblogas, bet jaučiuosi taip pat“, – kukliai apie sulauktą įvertinimą kalbėjo Ž. Skučas.

Nors sezono pradžia „Juventus“ buvo sunki, o prie to prisidėjo ir komandos gretas išguldęs koronavirusas, uteniškiai palaipsniui atranda savo žaidimą ir tampa vis rimtesne jėga. Anot Ž Skučo, tokia žaidimo kreivė Utenoje nėra kažkas naujo.

„Galbūt galima sakyti, kad ši komanda visad sudėtingai pradeda sezoną. Surinkti tokie žaidėjai, kurių kraštai iš pradžių turi labiau apsitrinti ir žiemos metu jie pagauna geresnę formą. Dabar esame geroje formoje. Kaip bus po dviejų savaičių – bus matyt“, – sakė puolėjas.

Vienas Utenos klubo lyderių teigia didelę atsakomybę už komandos rezultatus jautęs nuo pat sezono pradžios, tačiau tai nebūtinai padėjo siekiant pergalių. Atvirkščiai, Ž. Skučas tvirtina geresnio žaidimo bangą pagavęs po to, kai labiau atsipalaidavo.

„Gal buvau patikėjęs, kad esu geresnis, nei iš tikrųjų esu, – sezono pradžią prisiminė žaidėjas. – Nuo tos akimirkos, kai išvis nustojau galvoti apie krepšinį ir nustojau šimtu procentų save atiduoti, prasidėjo geras žaidimas. Gal tiesiog perdegiau, persistengdavau, norėdavau viską padaryti šimtu procentų ir ne visąlaik gaudavosi taip, kaip noriu.“

Kalbėdamas apie neseniai iškovotą pergalę prieš šalies čempionus, Ž. Skučas buvo atviras – ilgai netikėjo, kad tądien po rungtynių švieslentėje degs jo ekipai palankūs skaičiai.

„Nežinau, neįsivaizduoju, tikriausiai iki pat galo netikėjau, kad laimėsim ir dėl to laimėjom. Žmonės žiūri skirtingai. Aš visą laiką tikiuosi blogiausio, todėl niekada nenusimenu, jei nutinka kažkas blogo. Nebuvo sirgalių, kas būtų pakeitę atmosferą. Vis tiek atvažiuoja „Žalgiris“, arena būtų pilna. Gal ne taip jautėsi, bet faina, tas taškas mums labai svarbus“, – mintimis dalijosi krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)