Ketvirtadienį „Žalgiris“ (15/13) namuose 85:67 pranoko Vilerbano ASVEL (8/20), kuriam tai buvo jau septintas iš eilės pralaimėjimas Eurolygoje.

Priešiškoje teritorijoje atsidūrę prancūzai „Žalgiriui“ priešinosi ne ilgiau nei per didžiąją rungtynių pertrauką „bučinių“ kameros pagautas prezidentas Gitanas Nausėda, po trumpų svyravimų pakštelėjęs į skruostą pirmajai šalies damai Dianai ir taip pradžiuginęs arenos kubo ekranuose šią procedūrą stebėjusias tribūnas.

Patys svečiai po mačo pripažino jį pralaimėję iš esmės jau antrame ketvirtyje.

Tuo metu aikštėje siautėjo Isaiah Tayloras, iki pertraukos sukrovęs visus 15 savo taškų.

„Jis sugeba pagreitinti ir užaštrinti žaidimą, įsiveržti į baudos aikštelę. Tik dar trūksta laiko, kad žaistų idealiai – kartais kamuolį pasiunčia ne į tą pusę“, – vertino K. Maksvytis.

Antrą mačą iš eilės efektyvus buvo ir Achille Polonara, kurio sąskaitoje – 11 taškų bei 20 naudingumo balų. Pastarasis rodiklis ketvirtadienį buvo geriausias komandoje.

„Pagrindiniai lyderiai kažkiek „pasėdo“, bet energijos, kuri padėjo laimėti rungtynes, davė naujokai“, – atsiliepė treneris.

O rezultatyviausias buvo Ignas Brazdeikis, per 19 min. pelnęs lygiai tiek pat taškų.

Įdomu tai, jog „Žalgiris“ 85 taškus sušveitė rezultatyvių perdavimų atlikdamas mažiau nei klaidų (atitinkamai 9 ir 12).

Kadangi priešakyje – rimtesni išbandymai, kovą dėl atkrintamųjų varžybų tęsiančios ekipos strategas turi apie ką pamąstyti.

Tyčia ar ne, K. Maksvytis pakartojo tai, ką praėjusią savaitę komentuodamas žalgiriečių žaidimą po tarpusavio akistatos jau minėjo „Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius. Pastarojo nuomone, kauniečiams nepakanka vien nertis iš kailio – kokybės reikėtų daugiau.

„Puolimas neramina – turiu omenyje tai, kaip atliekame savo derinius, kaip išnaudojame stipriąsias puses, kaip dalinamės kamuoliu. Rezultatyvių perdavimų – mažokai, čia yra mūsų rezervas.

Prieš stipriausias komandas vien didelių pastangų neužteks, reikės ir geresnio žaidimo. Todėl derinius reikia atlikti tiksliau, protingiau išnaudoti konkrečias situacijas. Yra daug taisytinų dalykų“, – pripažino K. Maksvytis.

Kaip jis vertina dabartinę „Žalgirio“ padėtį turnyro lentelėje?

„Kažkiek į ją žvalgomės, tačiau yra tokia patarlė: jei galvosi apie tolimą ateitį, praleisi tai, kas laukia rytoj. Jei nelaimėsime patys, žvalgykis nesižvalgęs“, – kalbėjo 45-erių specialistas.

Ne rytoj, bet sekmadienį „Žalgirio“ laukia Vilniaus „Rytas“. Įdomu, jog antrąsias tarpusavio rungtynes su Lietuvos čempionais K. Maksvyčio auklėtiniai vėl žais po „dvigubos“ savaitės Eurolygoje.

„Kažkoks sutapimas, bet šįkart bent jau turime dvi dienas pasiruošti, o ne vieną kaip praėjusį kartą. Tikiuosi, žaidėjai iki to laiko atsigaus, turės ambicijų atsiskaityti už pirmas rungtynes“, – pralaimėjimą sostinėje praėjusį lapkritį rezultatu 85:89 priminė treneris.

Statistika

Tiesioginiu jo oponentu ketvirtadienį buvo ne dėl nugaros skausmų namuose likęs ASVEL strategas T.J. Parkeris, o pastarojo asistentas Morganas Belnou.

Be to, prancūzai Nemuno saloje viešėjo be buvusio žalgiriečio Joffrey Lauvergne’o, kuris dar nuo praėjusio spalio gydosi sunkią kelio raiščių traumą. Nuo atsarginių suolo taip ir nepakilo Davidas Lighty.

Tačiau prieš mačą atminimo dovana buvo įteikta Dee Bostui, „Žalgirio“ arenoje šeimininkavusiam dalį 2017-2018 metų sezono.

Menka svečių paguoda – asmeninis Nando de Colo pasiekimas. 35-erių Eurolygos veteranas ketvirtadienį pelnė 9 taškus – tiek pakako, kad visų laikų rezultatyviausių turnyro krepšininkų sąraše gynėjas iš Prancūzijos aplenktų antroje vietoje buvusį Juaną Carlosą Navarro.

Per karjerą iš viso 4154 tšk. sumetęs N. de Colo kiek anksčiau jau tapo lyderiu naudingiausių žaidėjų suvestinėje.

„Žalgiris“ su ASVEL susitiko 16-ą kartą istorijoje ir laimėjo dešimtą sykį. Vilerbano atstovai Kaune apskritai yra pasiekę tik vieną pergalę, nuskintą lygiai prieš metus.

Primename, kad praėjusį lapkritį pirmo rato tarpusavio akistatoje Prancūzijoje lietuviai buvo pranašesni rezultatu 93:76.

Antradienį „Žalgiris“ „dvigubą“ Eurolygos savaitę pradėjo išvykoje 66:63 nurungdamas Berlyno ALBA (Vokietija).

Po savaitės kauniečiai vėl žais namuose – su Eurolygos lyderiu Pirėjo „Olympiakos“. ASVEL priims kitą Graikijos grandą Atėnų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją