„Tikriausiai „Monaco“ buvo labiau motyvuoti, jie greičiau atsigavo po pusfinalio. Mums pusfinalis buvo didelis smūgis. Dabar reikia sugebėti atsigauti ir pradėti varžytis vėl. Tam reikės kelių dienų. Šios dienos pralaimėjimas logiškas. Esame labai sudėtingame momente, todėl šias rungtynes žaisti buvo labai sudėtinga“, – mažąjį finalą apibūdino Š. Jasikevičius.

Mike'as Jamesas žaidė tik 6 minutes, bet „Monaco“ dominavo viso susitikimo metu. Saša Obradovičiaus auklėtiniai jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą 24:13, o antrajame ketvirtyje pradėjo varžovų triuškinimą 44:26.

Katalonai į kovą taip ir nepakilo. Po pertraukos toliau rungtynes kontroliavę „Monaco“ krepšininkai išlaikė dviženklį pranašumą ir pergalę savo rankose. Debiutą Eurolygos finalo ketverte monegaskai pažymėjo iškovodami trečią vietą.

Š. Jasikevičius nesutiko, kad jo auklėtiniai neturėjo motyvacijos.

„Turi rasti motyvacijos, atvažiavę žmonių pažiūrėti rungtynes, žmonės nori, kad laimėtume. Bet tikrai sunku, labai skaudus buvo tas pralaimėjimas pusfinalyje. Bet reikia rasti motyvacijos. Kažkiek tai suradome. Suprantame, kad geriau būti trečiam nei ketvirtam, bet mums nepavyko.“

„Barca“ išvyks namo net nesulaukusi finalo. Po pralaimėjimo pusfinalyje katalonai pakeitė savo planus – jie turėjo išvykti iš Kauno tik 1 val. nakties, tačiau priimtas sprendimas pakeisti lėktuvų bilietus ir išvykti 20 val. Eurolygos finalas prasidės tik 21 val.

„Priėmėme sprendimą visi kartu, tai bendras organizacijos sprendimas. Visi nori keliauti namo, visi norime kuo greičiau visa tai pamiršti, tai paprastas sprendimas“ – teigė Š. Jasikevičius.

Rokas Jokubaitis mažajame finale liko be taškų ir su -2 naudingumo balais per 15 minučių. Treneris pripažino, kad Rokui finalo ketvertas namie susiklostė nevykusiai. Kaip ir visai „Barcai“.

„Tai jau antras jo finalo ketvertas, jis visada žaidžia svarbias rungtynes, žaidžia viską, šįkart jis perdegė, kaip ir visa komanda. Nepavyko jam finalo ketvertas, bet tai nieko nekeičia. Mes visi jį labai mylime. Labai juo patenkinti. Kaip jau esu sakęs, yra žmogiška žaisti blogai ir nepataikyti.

Bet jeigu galvojant apie visą komandą, blogiausia yra tai, kad mes nežaidėme kaip komanda, bandėme viską spręsti po vieną“, – apgailestavo Šaras.

Šaras apgailestavo dėl to, kad Kaune jo komandai nepavyko pademonstruoti geros formos, kurią „Barcos“ sirgaliai pastaruoju metu matė Ispanijos čempionate.

„Kiekvienas turnyras turi savo specifiką. Čia jautėme daug nervingumo ir spaudimo. Kaip žaidėjas, tu turi rasti būdų susitvarkyti su spaudimu, taip pat ir treneris turi nuraminti komandą bei padėti jai. 15 pirmų minučių pusfinalyje yra sunkios, kai reikia nurimti, bet mes taip ir neradome būdų to padaryti.“

Treneriui buvo sunku įvardinti Kaune išmoktas pamokas, tačiau jis pažadėjo, kad komanda pamėgins nuo šio fiasko atsispirti ir sėkmingai sužaisti sezono pabaigą vietiniame fronte.

„Aišku, yra ko pasimokyti, bet dabar ant tų karštų sunku pasakyti, ką tiksliai. Buvo aišku, kad bus nervai, kad bus sunku viską valdyti, bet įėjome į šitą finalo ketvertą daugiau mažiau užtikrinti, kad daug labai žaidėjų turi virš 30 metų, su dižiuliu patyrimu, bet nepavyko... Sunku pasakyti, kokios būtų pamokos. Trenerių štabas labai artimas, daug kalbame ir diskutuojame, kažką išgausime. Kiekvienas toks kluptelėjimas turi būti kaip didžiulė pamoka.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)