„Labai svarbi pergalė mūsų komandai. Dirbome sunkiau nei Milano žaidėjai ir tai davė vaisių.

Žaidėjų kovingumas, gynyba vedė link pergalės. Žaidėjai jaučia spaudimą, dauguma jų pirmą kartą kovoja dėl tokios aukštos vietos, todėl pirmoje pusėje buvome susikaustę, prametėme daug laisvų metimų, bet viskas suprantama, tokias rungtynes reikėjo „ištraukti“ gynyba, fiziniu kontaktu ir atsidavimu“, – kalbėjo kauniečių strategas.

Vienas Milano komandos lyderių Andrew Goudelockas per rungtynes nepelnė nei taško bei surinko net minus 9 naudingumo balus. Tokį prastą amerikiečio pasirodymą Š. Jasikevičius vertino kaip puikios gynybos nuopelną.

„Edgaras pradėjo rungtynes gerai gindamasis prieš jį, vėliau kiti žaidėjai taip pat perėmė jo darbą. Šiaip puolime rungtynės buvo įdomios: su 12 pramestų baudų, surinkome net 77 taškus. Viskas prasideda nuo gynybos, o antroje pusėje jau daugiau mažiau dominavome“, – sakė Šaras.

Aaronas White'as per tris kėlinius buvo pelnęs vos 4 taškus, tačiau jo šou ketvirtajame kėlinyje leido „Žalgiriui“ susikrauti dviženklį pranašumą bei nesunkiai pasiekti pergalę. Atletiškasis aukštaūgis atliko net 4 galingus dėjimus ir iš viso surinko 16 taškų bei 22 naudingumo balus.

„Jis yra žaidėjas, kuris turi charakterį. Jis niekada neleis sau žaisti be energijos daugiau nei vieneriose rungtynėse. Jis turėjo blogų rungtynių, tačiau daug svarbiau yra ne tai, kad žaidi blogai, bet kaip reaguoji į savo blogą žaidimą. Aaronas padarė išvadas“, – auklėtinį gyrė treneris.

Artūras Gudaitis prieš „Žalgirį“ sužaidė vienas geriausių savo karjeros rungtynių. Buvęs žalgirietis per beveik 23 minutes pelnė 19 taškų, atkovojo 10 kamuolių bei surinko 25 naudingumo balus. Palyginus tarpusavio rungtynes Italijoje, aukštaūgis jose nepelnė nei taško.

Kaip ir A. Gudaitis, Mindaugas Kuzminskas rungtynes pradėjo startiniame penkete ir per pirmąjį kėlinį pelnė 8 taškus, tačiau vėliau žaidė tik epizodiškai ir iš viso surinko 12 taškų.

„Kaip ir sakiau prieš rungtynes, Gudaitis baudė mus iš kitų žaidėjų prasiveržimų. Jis puikiai atliko savo darbą, gerai užbaigdavo atakas, kovojo dėl kamuolių. O prieš Kuzminską, nemanau, kad mes blogai gynėmės. Jis išmetė tikrai sudėtingus metimus“, – sakė Šaras.

Kauno „Žalgiris“ iškovojo jau 16 pergalę Eurolygoje bei gerokai pasitaisė savo šansus patekti į Top-8. Š. Jasikevičiaus teigimu, komanda tikrai neužmigs ant laurų, o ir toliau pergalių sieks kiekvienose rungtynėse.

„Mano situacijoje niekas nesikeičia. Turime eiti ir kovoti kiekvienose rungtynėse. Mano mąstymas nesikeis ir iki ketvirtadienio. Sunku įlįsti į žaidėjų vidų, bet mes stengsimės ir likusiose rungtynėse. Kodėl nepakovojus dėl namų pranašumo?“, – klausė Šaras.

Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės. pralaimėjimai):

1.CSKA215
2.Fenerbahce198
3.Olympiakos188
4.Real1611
5.Žalgiris1611
6.Panathinaikos1611
7.Chimki1511
8.Baskonia1313
9.Maccabi1314
10.Crvena Zvezda1116
11.Unicaja1016
12.Brose1016
13.Valencia Basket1017
14.FC Barcelona917
15.AX Armani918
16.Anadolu Efes620

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)