A. Kavaliauskas gydosi pilvo raumens patempimą, dėl kurio praleido sekmadienio dvikovą su Vilniaus „Rytu“. Šiose rungtynėse čiurną pasisuko N. Woltersas.

Kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičius oro uoste kalbėjo, kad netektis per daug neturės įtakos komandos žaidimui, o vietoje traumuotų žaidėjų atsiranda galimybė kitiems pademonstruoti savo sugebėjimus.

„Kiti turi pasitempti, į jų vietą stoja kiti žaidėjai. Mūsų žaidimo stilius nesikeis. Tikrai pakankamai ilgas mūsų atsarginių suolelis ir turime toliau eiti į priekį“, – apie netektis neišsiplėtė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ stovykloje yra ir gerų naujienų – po traumos į rikiuotę grįžta komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Traumuotų žaidėjų vietas lėktuve į Miuncheną užims jaunieji Rokas Jokubaitis ir Erikas Venskus.

Prieš sugrįžimą į Eurolygą Miuncheno komanda sulaukė rimto pastiprinimo. Vasarą komandą papildė iš Barselonos atvykęs suomis Petteri Koponenas, iš Bambergo į „Bayern“ persikėlė Maodo Lo ir Leonas Radoševičius.

Vokietijos komandą taip pat sustiprino iš NBA atvykęs Derrickas Williamsas bei buvęs „Crvena Zvezda“ narys Nemanja Dangubičius.

„Bayern“ yra kylanti Europos krepšinio jėga, labai fiziška komanda, tiek gynėjų grandyje tiek po krepšiu. Jau jie dabar yra pasiekę įspūdingų pergalių.

Tai organizacija, kuri tikrai Europoje eis į priekį. „Bayern“ turi didžiulį potencialą“, – varžovų klubui pagyrų negailėjo Šaras.

Penktadienio varžovų gretose taip pat yra nuostolių. Pranešama, kad dėl kojos traumos mačą praleis 27-erių metų 205 cm ūgio vidurio puolėjas Devinas Bookeris. Jam be krepšinio teks praleisti keletą savaičių. Taigi, „Bayern“ komanda prieš susitikimą su žalgiriečiais vidurio puolėjo pozicijoje lieka su vieninteliu kroatu Leonu Radoševičiumi, kadaise rungtyniavusiu Vilniaus „Lietuvos ryto“ gretose.

„Vis tiek tai yra vienas iš rotacijos žaidėjų, 20 minučių per rungtynes žaidžiantis centras, atletiškas žaidėjas. Kiti turės pasitempti. Bet jeigu jie rungtyniaus savo stiliumi, kuomet žaidžia daug dviem sunkiais puolėjais, abu tie žaidėjai gali žaisti ir vidurio puolėjo pozicijoje. Be D. Bookerio jie kažką praranda, aišku“, – apie „Bayern“ nuostolius kalbėjo Šaras.

Strategas taip pat išskyrė stiprią gynėjų grandį, kurioje svarbiausią vaidmenį atlieka Serbijos rinktinės įžaidėjas, kartu su nacionaline komanda prieš du metus tapęs olimpiniu vicečempionu.

Stefanas Jovičius yra labai svarbus, nuo jo daug kas priklauso. Stengsimės, kad jis kuo mažiau organizuotų žaidimą. Turime neleisti jam surasti metikų, kurie gali bausti mus iš toli. Tai aukšto lygio komanda“, – prieš skrydį į Bavariją teigė Š. Jasikevičius.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahce10197
2.Real92116
3.CSKA9266
4.Anadolu Efes8358
5.Olympiakos6521
6.Armani Olimpia6512
7.Barcelona652
8.Žalgiris5612
9.Panathinaikos56-2
10.Bayern56-6
11.Chimki47-10
12.Baskonia47-14
13.Gran Canaria47-83
14.Maccabi38-40
15.Budučnost38-99
16.Daruššafaka110-130

Rungtynės Miunchene „Audi Dome“ arenoje penktadienį prasidės 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)