Po pertraukos šeimininkauti Prištinoje ėmę Dainiaus Adomaičio auklėtiniai sutriuškino Kosovo ekipą 99:61.

„Pradžioje naujokus turbūt veikė stresas, nervai, bet paskui susikaupė, pradėjo pataikyti, apsigynė. Galutinis rezultatas geras. Aišku, septyniems Kosovo žaidėjams sunku buvo visas rungtynes lakstyti, nusėdo baterijos“, – mačą apžvelgė su rinktine į Prištiną atskridęs A. Sabonis.

Paklaustas, ko atrodo verta be Eurolygos ir NBA žaidėjų likusi nacionalinė komanda, LKF vadovas traukė pečiais.

„Dar sunku pasakyti. Bus rimtesnių varžovų, komandų su dvylika žaidėjų, su keitimais“, – teigė A. Sabonis, turėdamas omenyje likusius priešininkus C grupėje: Lenkiją ir Vengriją.

Tiesa, komplimentų jis išsakė, ir padarė tai asmeniškai. Jie teko efektingu perdavimu pasižymėjusiam gynėjui Adui Juškevičiui.

„Net Sabonis pagyrė. Malonu, juk gražūs epizodai puošia krepšinį“, – sakė pats epizodo herojus.

„Gražiai sugalvojo, fantazijos turi, ar ne?“ – paklaustas, kuo sužavėjo A. Juškevičius, juokėsi A. Sabonis.

A. Juškevičius penktadienį buvo ne tik efektingiausias, bet ir efektyviausias. Iš viso 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs Panevėžio „Lietkabelio“ atstovas žaidė tiek rezultatyviausiai (16 taškų), tiek naudingiausiai (18 balų).

Komentuodamas savo pasirodymą, gynėjas dėkojo D. Adomaičiui, skyrusiam nemažai derinių būtent jam, ir pažymėjo, jog susitvarkyti su įtampa pavyko ne iš karto.

„Startinis jaudulys darė savo, pradžia buvo sunki, bet išlaikėme šaltus nervus. Treneris per pertrauką liepė būti agresyvesniems tiek puolime, tiek gynyboje, varginti varžovus, kurie turi tik du aiškius lyderius. Atrodo, pastarieji irgi žmonės, pavargo. Komanda nustojo žaisti, nes nežaidė jie. Bet mums nebuvo lengva – žiūrovų minia darė savo. Nesvarbu, kad Kosovas maža šalis, neturi aukšto lygio žaidėjų“, – dėstė A. Juškevičius.

„Gal pradžioje kažko išsigandome, gal trūko susikaupimo: nei apsigynėme, nei pataikėme. Gavome pylos per pertrauką, gerai, kad ji prisibeldė iki mūsų galvų. Tuomet pradėjome žaisti taip, kaip privalėjome nuo pat pradžių. Ėmėme gintis energingiau, „smaugti“ juos. Aš pats visai nesijaudinau, tik pradžioje nekrito – teko dažniau veržtis, būti kantriam. Paskui jau krepšys „atsirišo“ – pataikiau savo metimus“, – pridūrė pirmą kartą rinktinės aprangą apsivilkęs puolėjas Gediminas Orelikas, debiutiniame mače surinkęs 12 taškų.

Antras atrankos rungtynes lietuviai Klaipėdoje žais su Lenkija sekmadienį, nuo 19.30 val.

Būsimi varžovai startavo sunkia pergale 70:60 prieš Vengriją. Dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio pirmą vietą C grupėje užima Lietuva.

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)