„Kai sužinojau, kad kauniečiai iškopė į ketvirtfinalį, pirmiausiai parašiau žinutę Šarui ir pasveikinau jį. Manau, „Žalgiris“ nusipelnė čia būti, nes sužaidė puikią reguliaraus sezono pabaigą. Tai – komanda, kuri visada kovoja iki paskutinės sekundės. Šaras turi charakterį ir žaidėjai seka jį. Manau, kad atkrintamųjų serija bus sunki abiem komandoms“, – pirmadienį teigė Željko Obradovičius.

Vienas didžiausių Senojo žemyno autoritetų daug ko išmokė Šarūną Jasikevičių, kuris praeityje dabartinį „Fenerbahče“ strategą ne kartą yra pavadinęs geriausiu iš nurodymus jam dalindavusių specialistų.

59-erių serbas buvusį įžaidėją treniravo 2007-2010 ir 2011-2012 metais Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) klube.

Emocingų riksmų Š. Jasikevičiui iš krepšinio guru perimti tikrai nereikėjo – jais kaunietis buvo užtektinai žymus dar tuomet, kai pats prakaitu laistydavo parketą.

Bet dėl panašaus taktinio bagažo nemažai ekspertų dabar „Žalgirio“ žaidimo braiže mato Ž. Obradovičiaus filosofijos pėdsakų.

Vis dėlto pats Ž. Obradovičius, prieš dar vieną akistatą su savo mokiniu, nutylėjo paklaustas, ar „Žalgiris“ taktikos prasme yra panašiausia komanda į „Fenerbahče“.

„Lyginti – jūsų darbas. Norint visada galima įžiūrėti panašumų, galima pastebėti ir skirtumų. Bet tiesa, kad „Žalgiris“ yra kovojanti komanda, turinti labai aiškią puolimo ir gynybos strategiją. Jie ginasi labai agresyviai, mėgsta bėgti, turi gerų metikų. Visko jie turi, tiesiog tai – gera komanda“, – atsakė tituluotasis treneris.

Niekas nėra tiek kartų laimėjęs Eurolygos, kiek jis – net devynis.

Nors pergalės yra tarsi Ž. Obradovičiaus pavardės sinonimas, šis sezonas yra išskirtinis.

Reguliariajame sezone „Fenerbahče“ užfiksavo laimėjimų rekordą, o pačiam Ž. Obradovičiui pagal pergalių ir pralaimėjimų santykį (83 proc.) tai taip pat geriausi metai stovint prieš Turkijos superklubo vairo.

Aukštesnį procentą modernioje Eurolygoje jam pavyko pasiekti tik kadaise vadovaujant „Panathinaikos“ (2001-2002 metais – 86 proc.).

Tačiau Ž. Obradovičius vengia ir klausimo, ar tai – stipriausia visų laikų „Fenerbahče“ ekipa.

„Laikas pamiršti rekordus. Laukia atkrintamosios varžybos, ruošiamės joms ir atgal nebesižvalgome“, – kalbėjo serbas.

Vis dėlto nepabėgsi nuo fakto, kad „Fenerbahče“ – absoliutus Eurolygos favoritas, tad kol kas auklėtiniams tenkantį spaudimą treneris menkina primindamas, jog vienos rungtynės šiame etape dar nieko nelems.

„Finalo ketverto formate viskas labai paprasta – pralaimi ir važiuoji namo. Rungtynių serijoje turi daugiau galimybių pasitaisyti. Tai – visiškai kitas reikalas“, – pažymėjo Ž. Obradovičius.

Jis taip pat paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius gandus, jog serijoje su „Žalgiriu“ turkai gali sulaukti traumuoto Joffrey Lauvergne'o pagalbos. Pasak specialisto, neaišku, kada prancūzas grįš į treniruotes, nekalbant apie rungtynes.

Neskaitant dar rudenį sunkią traumą patyrusio Tylerio Enniso, visi kiti ekipos žaidėjai – sveiki.

Pirmoji ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių dvikova su „Fenerbahče“ laukia antradienį, nuo 20.45 val.

Primename, kad reguliariajame sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šio sezono tarpusavio dvikovose iki šiol abusyk pranašesni buvo Ž. Obradovičiaus auklėtiniai, Kaune laimėję tik po spurto rungtynių pabaigoje rezultatu 82:75, o Stambule sutvarkę reikalus kur kas lengviau 78:61.

Prieš metus komandos susitiko Eurolygos pusfinalyje Belgrade (Serbija) – 76:67 nugalėjusi „Fenerbahče“ tuomet tapo vicečempione, „Žalgiris“ finišavo trečias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)