Trečiadienio pasaulio čempionato atrankos mačą su Kazio Maksvyčio auklėtiniais pasitinkantis gynėjas pripažįsta, jog Lietuva – kitos Europos krepšinio lentynos komanda.

„Lietuva turi daug žymių krepšinio asmenybių, pradedant legendiniais krepšininkais ir tęsiant šios dienos rinktinės nariais.

Nėra pasaulyje kitos tokios šalies, kurioje krepšinis būtų taip mylimas. Kelis kartus žaidžiau Kauno „Žalgirio“ arenoje. Visada yra garbė ir privilegija rungtyniauti Lietuvoje.

Savaime suprantama, turite daug daugiau talento nei Vengrijos rinktinė, nėra ką lyginti. Lietuvai juk atstovauja patyrę NBA, Eurolygos žaidėjai“, – kalbėjo 33-ejų Vengrijos rinktinės žvaigždė.

Jai pritarė ir šios šalies nacionalinės komandos strategas Stojanas Ivkovičius, pripažinęs, jog trečiadienį susidurs visiškai skirtingo kalibro komandos.

„Žinome, kokią vietą Europos krepšinyje užima Lietuva ir kur esame mes. Darysime, ką gebame geriausiai, tačiau neturime daug šansų laimėti prieš lietuvius,“ – neslepia Vengrijos rinktinės strategas.

„Laukia mirtininkų grupė, ypač stiprūs varžovai. Tik su bosniais galime kovoti dėl pergalės“, – paklaustas apie lūkesčius Europos čempionate, atvirai teigė S. Ivkovičius.

Jis stebėjo lietuvių kontrolines dvikovas, K. Maksvyčio suburtą sudėtį, tačiau paklaustas apie lietuvių silpnąsias vietas, specialistas teigė dėmesį telkiantis į bosnius, kurie galėtų būti lygiaverčiai varžovai vengrams.

Jei Lietuvai savaime suprantama žaisti finaliniame Europos krepšinio čempionato turnyre, vengrams tai – išskirtinis pasiekimas.

Vengrijoje krepšinis populiarumu stipriai nusileidžia futbolui, jį lenkia ir rankinis, galbūt – ir vandensvydis. Tačiau per pastaruosius kelerius metus Vengrijos krepšinio rinktinė pasistengė, jog į šią sporto šaką dėmesį atkreiptų vis daugiau sporto gerbėjų.

A. Hanga džiaugiasi faktu, jog pirmą kartą per pusšimtį metų šios šalies rinktinė dusyk iš eilės varžysis Europos pirmenybių finaliniame turnyre.

„Net šeši krepšininkai žaidžia užsienyje, o dabar į Vilnių išvyks ir Benedekas Varadis.

Esu labai laimingas dėl jo. Ir dėl kiekvieno vengro, kuris išvyksta žaisti svetur. Linkiu Benedekui sėkmės pirmame sezone, visada pradžia užsienyje nėra lengva: nauja aplinka, nauja kalba. Tačiau tikiuosi, jog jam viskas bus gerai. Aš jį labai gerai žinau: labai intelektualus vaikinas, užaugęs krepšinio šeimoje.

Kalbant apskritai, antrą kartą paeiliui varžysimės čempionate, tai pirmas toks atvejis per paskutinius 50 metų. Tai didelis žingsnis šalies krepšiniui“, – pažymėjo nuo 2021-ųjų Madrido „Real“ atstovaujantis puolėjas, neretai Vengrijos rinktinėje diriguojantis komados puolimui.

Jis pripažįsta, jog pasaulio čempionato atrankoje Vengrija neturi daug šansų prasimušti į planetos pirmenybes, tad dvikova su Lietuva yra paskutinis etapas besirengiant Europos pirmenybių kovoms.

„Pasaulio čempionato atrankoje mūsų situacija nelengva, neturime daug vilčių kovojant dėl vietos 2023-iųjų planetos pirmenybėse. Artėjanti akistata su Lietuva yra dalis mūsų pasirengimo etapo Europos čempionatui.

Praėjusiose pirmenybėse patekome į aštuntfinalį, šiemet visi žinote, kokioje grupėje kovosime. Bet kokiu atveju, žengdamas ant parketo visada sieki laimėti“, – kalbėjo A. Hanga, 2020-2021 metais Barselonoje klausęs Šarūno Jasikevičiaus nurodymų.

Eurolyga: "Barcelona" - "Žalgiris"

„Labai reiklus treneris, tai buvo sunkiausias mano sezonas karjeroje. Patekome į Eurolygos finalo ketvertą, laimėjome Ispanijos čempionatą, tačiau po sezono supratau, jog nesu reikalingas „Barcelona“ klubui, nors pats buvau linkęs čia užbaigti karjerą. Bet teko atsisveikinti.

Kalbant apie Šarą, tai supertreneris, sparčiai progresuojantis, vienas geriausių Europos strategų“, – apie lietuvį atsiliepė A. Hanga.

„Ryto“ naujokas B. Varadis, kalbėdamas apie savo šalies rinktinę, išskyrė komandos kovingumą.

„Visada kovojame iki galo, aikštėje paliekame visas jėgas, matysime, ką galime nuveikti rugsėjį. Padarėme viską, ką galėjome per tas tris pasirengimo savaites, sužaidėme ketverias kontrolines rungtynes. Žinoma, esame stipriose grupėse tiek pasaulio čempionato atrankoje, tiek Europos pirmenybėse.

Sieksime pademonstruoti geriausią Vengrijos krepšinį. Tikiuosi, galime gerai sužaisti prieš savo oponentus“, – vylėsi šią vasarą „Rytą“ papildęs B. Varadis, neslėpęs susižavėjimo artimiausiais varžovais.

„Lietuva turi puikią sudėtį, NBA ir Eurolygos žaidėjų. Savo ruožtu, žingsnis po žingsnio ruošiamės trečiadienio dvikovai, vėliau laukia akistata Čekija. Mums kiekvienos rungtynės svarbios, kuriose gauname gerų pamokų ir mokomės kartu.

Ar dabar geras laikas žaisti su Lietuva? Mūsų varžovai turėjo gerą pasirengimą, dukart žaidė su Ispanija, laimėjo visas draugiškas rungtynes, ekipoje – daug talentingų žaidėjų. Tačiau matysime ant parketo, jei turėsime šansą, sieksime juo pasinaudoti“, – kalbėjo 27-erių įžaidėjas, kuris nuo 2012-ųjų atstovavo gimtojo miesto Sombathėjaus „Falco“ komandai, o nuo rugsėjo kelsis į Vilnių ir klausys Giedriaus Žibėno nurodymų.

Benedekas Varadis

„Laukia naujas etapas mano gyvenime. Po Europos čempionato keliausiu į Vilnių, susipažinsiu su „Rytu“, naujais komandos draugais, sirgaliais, laukia įdomūs iššūkiai.

Vilniuje žaidžiau pernai, kai kovojome su Lietuvos komanda Čempionų lygoje, atmosfera buvo puiki. Atsisveikinti su savo klubu, su gimtuoju miestu visada yra sunkus sprendimas, tačiau kalbėjau su G. Žibėnu, tariausi su šeima, su žmona, galiausiai tai mano karjeroje yra žingsnis pirmyn“, – neabejoja B. Varadis.

Benedekas Varadis

Pasaulio čempionato atrankos dvikova tarp Vengrijos ir Lietuvos vyks trečiadienį, nuo 19 val. Lietuvos laiku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją