Prie „Žalgirio“ organizacijos prisijungia daugkartinis Lietuvos salės futbolo čempionato bei LFF Futsal taurės laimėtojas Kauno „Vytis“, reprezentuojantis šalį ir Europos turnyruose.

Tiesa, sezono pradžioje komanda Lietuvos čempionate ir toliau rungtyniaus „Vyčio“ vardu ir pasivadins „Žalgiriu“ vėliau, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Ši mintis buvo brandinta jau gana ilgai. Per pastaruosius ketverius metus nemažai nuveikėme ir norime nuveikti dar daugiau, todėl norime žengti tokių klubų kaip „Barcelona“ keliu – suvienyti skirtingų sporto šakų lyderius vienoje organizacijoje“, – pasakojo „Vyčio“ vadovas Darius Gurskis.

„Vyčio“ komanda ketverius metus iš eilės laimėjo A lygą ir tiek pat kartų iškovojo LFF Futsal taurę, o 2018–2019 m. sezono UEFA Čempionų lygoje pateko tarp 16 stipriausių klubų.

UEFA reitinge Lietuvos čempionai šiemet pakilo iki 13-os vietos, o lapkričio 24–29 dienomis Lietuvoje žais Čempionų lygos preliminaraus etapo rungtynes su Stokholmo „Hammarby“ klubu.

„Kaip ir minėjome anksčiau, futbole norime turėti tokią pačią piramidę kaip ir krepšinyje, o pilnam modeliui priklauso ir salės futbolas. Vienijame jėgas su šios sporto šakos lyderiais Lietuvoje, tuo džiaugiamės ir ruošiamės kelti kartelę aukštyn“, – pridėjo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, antradienį projektą pristatęs ir Kauno miesto savivaldybėje.

Artėjančiame sezone komandą ir toliau treniruos ukrainietis Kirilas Krasijus, kuris šiuo metu taip pat yra ir Lietuvos salės futbolo rinktinės trenerio asistentas. Komandos sudėtis šiuo metu vis dar komplektuojama.

A lyga šiemet startuos lapkričio 14 dieną, joje dalyvaus dešimt komandų – dviem daugiau nei praėjusiame sezone. Nuo gruodžio Lietuvos čempionai pradės savo antrąjį sezoną Baltijos Futsal lygoje.

Namų rungtynes komanda nuo šiol žais „Žalgirio“ treniruočių centre, kuriame jau kurį laiką vyksta ir salės futbolo treniruotės.

Primename, kad bendradarbiauti su daugkartiniais krepšinio čempionais anksčiau nusprendė šalies futbolo A lygoje rungtyniaujanti „Kauno Žalgirio“ ekipa, šiemet užsitikrinusi bronzos medalius.

„Žalgiris“ taip pat turėjo bendrų projektų esporte ir regbyje, tačiau vėliau jų atsisakė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)