Kai tarptautinės finansų inovacijų kompanijos „The NEM.io Foundation“ vadovas Lon Wongas pirmadienį švystelėjo kamuolį į krepšį „Lietuvos ryto“ arenoje, į bronzinių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prizininkų kasą nubyrėjo itin reikalingi pinigai.

Bet su klubu oficialiai susisaisčiusių japonų, užsiimančių virtualios valiutos ir „blockchain“ technologijų vystymu, parama yra per maža, kad užkimštų visas finansines vilniečių spragas.

Be to, ji – mažesnė nei skelbta anksčiau. Rugpjūčio pradžioje klubo prezidentas Antanas Guoga tvirtino sutaręs dėl paramos, viršijančios pusę milijono eurų.

Pirmadienį pranešta, kad naujasis rėmėjas „Lietuvos rytui“ per šį sezoną atseikės 400 tūkst. eurų.

Didžiausiu ekipos donoru toliau išlieka Vilniaus miestas. Per šiuos metus 1,16 mln. eurų reprezentaciniam krepšinio klubui anksčiau ketinusi skirti savivaldybė jau pritarė papildomai pusės milijono injekcijai.

O šio sezono išlaidų biudžetas, anot ekipos direktoriaus Dariaus Gudelio, sudarys 4,2 mln. eurų.

Iš jų žaidėjų atlyginimams ketinama skirti panašią sumą kaip praėjusiame sezone – apie 2 mln. eurų. Skaičiai nėra galutiniai, kadangi komanda dar ieško vidurio puolėjo.

1,2 mln. atsieis trenerių ir kito personalo uždarbis, agentavimo mokesčiai, žaidėjų apgyvendinimo, medicinos ir panašios išlaidos. 700 tūkst. eurų numatyta kelionėms ir „Siemens“ arenos, kurioje „Lietuvos rytas“ žais svarbesnes rungtynes, nuomai, dar 400 tūkstančių – administracijai ir rinkodaros reikmėms.

Tuo metu savo pagrindinėje treniruočių ir rungtynių bazėje – „Lietuvos ryto“ arenoje – krepšininkai nuo šiol bus tik svečiai.

Arena perleista klubo dalininkei ir rėmėjai „Norvelitai“. Mainais pastaroji perima dalį kreditorinių įsipareigojimų, pirmiausia, skolą prekybos tinklui „Norfa“, dėl kurio ieškinio šiemet buvo areštuota arena.

Anot D. Gudelio, iš viso 2005 metais pastatyta ir 2,5 tūkst. vietų turinti salė įvertinta 1,8 mln. eurų. Tai sudaro maždaug pusę klubo skolų. Pridėjus įsipareigojimus, kurie dengiami iš išpirkų už parduotus žaidėjus bei rėmėjų lėšų, įsiskolinimų kupra esą sumenksta dviem trečdaliais.

Pergrupuoti praėjusią savaitę buvo ir balsai klubo dalininkų susirinkime. Pastarajame svariausią žodį turės Vilniaus savivaldybė, kuriai priklauso 8 balsai iš 20. Po 4 balsus turi A. Guoga ir D. Gudelis, 2 – klubo viceprezidentas Linas Kleiza, po 1 – „Norvelita“ ir viešoji įstaiga „KK Perlas“, valdanti sostinės komandą iš antros pagal pajėgumą Nacionalinės krepšinio lygos (NKL).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)