Didžiąją mačo dalį pirmavę žalgiriečiai iniciatyvą varžovams į rankas buvo perleidę trečiajame kėlinyje, tačiau ketvirtajame įsismagino šeimininkų lyderiu tapęs amerikietis Zachas LeDay – tempiami tiek puolime, tiek gynyboje itin produktyviai žaidusio aukštaūgio, „Žalgirio“ krepšininkai vėl sugebėjo nusverti mačo svarstykles į savo pusę, o paskutinę minutę savo pranašumą padidinti iki dviženklio.

Z. LeDay per 27 min. pelnė 26 taškus (9/12 dvit., 1/2 trit., 5/5 baud.), atkovojo 9 kamuolius, išprovokavo 5 varžovų pražangas ir susitikimą baigė surinkęs 35 naudingumo balus.

Apskritai „Žalgiris“ svečius iš Ispanijos šiose rungtynėse pranoko pagal absoliučiai visus statistikos komponentus, o pagal bendrą naudingumo koeficientą buvo pranašesnis 101-78.

Bet mano darbas yra ne už juos pataikyti, o išvesti juos į geras situacijas.
Šarūnas Jasikevičius

Pažymėtina, kad ilgus metus itin neparankiu varžovu „Žalgiriui“ buvusią Madrido komandą Š. Jasikevičiaus auklėtiniai įveikė antrą kartą paeiliui – pranokti Pablo Laso kariauną kauniečiams pavyko ir paskutinėse praėjusio reguliariojo sezono rungtynėse.

„Norėtųsi pasveikinti sirgalius su pirma sezono pergale Eurolygoje. Ji labai graži, saldi, iškovota labai didelėmis pastangomis, detalių išpildymu. Kaip spalio mėnesio viduriui, tai buvo labai neblogai. Labai malonu už naujokus, kurie gerai pasijuto prieš tokį didžiulį gerbėjų skaičių. Jiems tai turėtų būti postūmis į priekį.

Daugiau-mažiau ką norėjome padaryti, padarėme. Nepralaimėjome daugumos kamuolių lygiose situacijose, kovojome vyriškai, griūdavome kovodami ir nugalėjome iš tiesų labai gerą komandą“, – patenkintas spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

– Treneri, Z. LeDay per ketvirtą kėlinį vienas pats pelnė daugiau taškų (16) nei visa varžovų komanda (13). Kaip apibūdinumėte jo pasirodymą?

– Visi žaidėjai yra svarbūs, o mes visada žinojome, ką jis gali. Jis šį kartą žaidė kantriau, pasinaudojo savo stiprybėmis, žinojo kaip atakuoti du skirtingus varžovų aukštaūgius. Gynyboje taip pat buvo labai solidus, gal jam padėjo žaidimas kartu su Pauliumi. Tiesiog labai geros rungtynės.

– Komanda gerokai sumažino klaidų skaičių – iki 7. Turbūt tai irgi buvo viena iš pergalės priežasčių?

– Taip, varžovai negalėjo bėgti, tai buvo didelis privalumas. Manau, viskas dar tik gerės. Pernai mes tokiu metu tik pradėjome Eurolygą, o dabar laikas spaudžia. Įžaidėjai nenulėmė rungtynių, bet jie mums suteikė šansą, kuriuo mes pasinaudojome.

– Kiek keitė žaidimą dvi greitos Facundo Campazzo pražangos?

– Sunku pasakyti, juk tada išėjo Laprovittola, tada Llullas. Kai prasideda rungtynės, tu net nežinai ką atakuoti. Vien starto penkete net keturi aukštesni nei dviejų metrų. Ir Campazzo (juokiasi).

– Lukas Lekavičius taip pat greitai prisirinko pražangų.

– Faktas, kad kiekvienose rungtynėse su pražangomis kažkas bus. Juk jas reikia sušvilpti prieš „Žalgirį“. Bet turime būti komanda, turi eiti į aikštę Thomas Walkupas, turi Alexas Perezas, jie turi kovoti.

– Kaip vertinate Pauliaus Jankūno formą?

– Jis atrodo labai solidžiai, nors ir turi problemėlę su raumenynu. Bet manau, kad mes sulauksime didelės pagalbos iš jo sezono metu, nes Paulius yra jungiamoji sistema tarp naujokų ir senbuvių, naujokų ir trenerių. Jis labai tiko šiose rungtynėse ir puikiai žaidė.

– Ar gerą toną žaidimui galėjo duoti itin rezultatyvus Nigelo Hayeso žaidimas mačo pradžioje?

– Viskas taip pat, kas buvo Milane. Jis turi pranašumą prieš tiesioginį oponentą, bet Italijoje nesuprato savo privalumų. O dabar suprato ir atėjo laikas – pataikyti arba ne. Ir šiandien jis pataikė. Čia krepšinis, čia reikia kamuolį įmesti kartas nuo karto.

– Kaip patinka pati atmosfera komandoje, žaidėjų reakcija?

– Atmosfera puiki, visi reaguoja gerai, tik reikia laiko. Jūs žiūrite „Žalgirio“ krepšinį, o pavyzdžiui Alexas Perezas dar yra šoke, kad jam kiekvieną ataką reikia žaisti 3-4 „pikenrolus“. Lukas Lekavičius jau yra atpratęs tą daryti „Panathinaikos“ komandoje.

Mums tiesiog reikia laiko priprasti prie sistemos. Bet kuriuo atveju, mes šiandien įveikėme ne bet ką. Tai turi būti didžiulis stimulas, nes žaidėjai tikrai dirba, aria per treniruotes ir labai malonu, kai tavo darbas atsiperka. Tik su didžiuliu darbu galima kažką pasiekti.

Turėtų būti malonu pajusti savo kailiu, kai sistema veikia. Su tokia atmosfera ir tokia sėkme.. ko gero didesnio stimulo ir būti negali.

– Viena iš lemiamų atakų tapo Edgaro Ulanovo metimas paskutinę atakos sekundę. Kaip jums ji žiūrėjosi?

– Tiesą sakant, kažkaip nelabai... Kai kurie treneriai sako, pralaimėjome, nes nepataikėme. Galime žiūrėti ir iš šitos prizmės. Apskritai, prisimenant Milaną, man ten buvo katastrofinis vaizdas, o čia žaidėjai ir suprato, ką turi daryti, ir pataikė.

Bet mano darbas yra ne už juos pataikyti, o išvesti juos į geras situacijas. Ir mes tai padarėme. Nedarėme klaidų, neleidome bėgti „Real“ į greitą puolimą. Tik 73 „Real“ pelnyti taškai... didžiulis darbas, žaidėjai nusipelnė tik pagyrimų.

Kitas dvejas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ vėl žais namuose – spalio 25-ąją susitiks su Vilerbano ASVEL, o spalio 30 d. Lietuvoje viešės Sankt Peterburgo „Zenit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)