„Norime plačiai paskleisti žinią apie tai, kad „Sakalai“ įgavo antrąjį kvėpavimą ir rimtai pretenduoja šį sezoną kovoti dėl aukščiausių pozicijų. „Sakalai“ turi naujų, perspektyvių žaidėjų, kurie, net neabejoju, dar visiems nušluostys nosis. Aišku, joks krepšinio klubas negalėtų galvoti apie puikias perspektyvas, neturėdamas rėmėjų. Todėl aš džiaugiuosi, kad „Sakalai“ rado patikimų rėmėjų, dėkui jiems visiems, ir ypač džiaugiuosi, kad generaliniu rėmėju tapo Antano Guogos kompanija „TonyBet“, neseniai padariusi viską, kad Lietuvos nacionalinė rinktinė galėtų kovoti dėl medalių Turkijoje“, – džiaugėsi R. Skaisgirys.

A. Guoga tvirtino, kad tiki šviesia komandos ateitimi: „Krepšinis Lietuvoje, ypač sunkmečiu, puikiai gydo ir visiems suteikia pačias geriausias emocijas, todėl mes negalime laidoti klubų, ar net nacionalinės rinktinės, teisindamiesi, kad nėra pinigų. Aš taip pat tikiu „Sakalų“ ateitimi ir linkiu šiam klubui ateinantį sezoną perrikiuoti klubų išsidėstymą.“

Iš jaunų ir patyrusių žaidėjų sudarytus „Sakalus“ ir toliau treniruos Erikas Kučiauskas. Strategas tikino, kad nors komanda ir pasikeitė iš pagrindų, tačiau sieks iškovoti daug pergalių.

„Iš praėjusio sezono sudėties liko tik trys krepšininkai. Naujai komandai reikia laiko susižaisti, todėl sezonui rengiamės labai kruopščiai. Iki LKL pirmenybių starto sužaisime nemažai draugiškų rungtynių, kad geriau suprastume vienas kitą. Minimalus kito sezono tikslas – šalies pirmenybėse patekti į atkrintamąsias varžybas, ko praėjusį sezoną per plauką nepavyko padaryti“, – dėstė treneris.

Namų rungtynės – Šakiuose

Liūdna žinia pasiekė „Sakalų“ komandos gerbėjus. „Geltonai-žali“ namų rungtynes nuo šiol žais 170 kilometrų nuo sostinės esančiame Šakių mieste.

„Namų mačus žaisime Šakiuose, tačiau toliau vadinsimės Vilniaus „Sakalais“. Čia taip pat lieka komandos būstinė bei vyks ekipos treniruotės“, – nuramino direktorius Andrius Šamšonas.

„Sakalai“ sostinę palieka toli gražu ne savo noru. Komandą tai verčia daryti prasta „Ekinstos“ sporto komplekto būklė. Sporto salė šiuo metu neatitinka Lietuvos krepšinio lygos bei Baltijos krepšinio lygos keliamų reikalavimų.

„Džiaugiuosi, kad Šakių gyventojai savo akimis galės išvysti aukšto lygio krepšinį savo mieste. Prieš metus pasistatėme naują, modernų trijų aukštų sporto kompleksą, tačiau jame nevyko aukščiausio lygio kovos. Džiugu, kad dabar ši spraga bus užpildyta“, – kalbėjo Šakių miesto meras Juozas Bertašius.

Garbės prezidentas – aktorius

Labiausiai visus susirinkusiuosius sudomino, kas bus ekipos garbės prezidentas. Juo tapo teatro aktorius bei režisierius Sigitas Račkys.

„Man didelė garbė būti šios komandos garbės prezidentu. Prisipažinsiu, visada buvau didelis „Sakalų“ fanas, todėl šis titulas man labai malonus. Tikiuosi, kad būsiu komandos pergalių talismanas“, – kalbėjo 59 metų Nacionalinio dramos teatro aktorius.

Naujajam garbės prezidentui buvo įteikti marškinėliai su komandos atributika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją