Vidurio puolėjas pasirašė vienerių metų sutartį su „medi Bayreuth“ klubu, kuriam iki atkrentamųjų varžybų pritrūko dviejų pergalių. Praėjusį sezoną Ispanijoje Martynas Sajus rungtyniavo itin efektyviai – vos per 10 minučių rinko po 6,2 taško ir atkovodavo po 3,1 kamuolio.

„Vokietijos klubo treneris jau ne pirmą vasarą norėjo pakviesti mane į savo komandą, tačiau visada gana anksti sudarydavau sutartis su kitais klubais. Šią vasarą pavyko susitarti daug anksčiau ir labai džiaugiuosi galimybe išbandyti savo jėgas vienose pajėgiausių nacionalinių pirmenybių Europoje“, – džiaugėsi Martynas Sajus.

Pasak krepšininką atstovaujančios agentūros „East Players” vadovo, po sezono krepšininką į savo gretas kvietė Lietuvos ir Lenkijos klubai, tačiau vokiečių pasiūlytos sąlygos buvo žymiai geresnės.

„Vis daugiau ir daugiau krepšininkų renkasi Vokietijos pirmenybes, vertinamas ne tik dėl finansinio stabilumo, bet ir dėl ryškiai išaugusio krepšinio lygio.

Ieškojome Martynui komandos, kurioje jam būtų numatytas reikšmingesnis vaidmuo nei praėjusiame sezone Ispanijoje. Martynas nėra pirmasis mūsų agentūros klientas šioje komandoje, vadovaujant treneriui Raouliui Korneriui, todėl žinome, ko tikėtis ir labai džiaugiamės svarbesniu Martynui numatytu vaidmeniu“, – teigė „East Players” atstovas.

ACB lygoje žaidžiantį Bilbao „Basket“ klubą palieka kitas lietuvis Arnoldas Kulboka. 23-ejų metų 208 cm ūgio puolėjas Ispanijoje žaidė nuo 2019-ųjų. Anot Eurohoops.net šaltinių, lietuvis gali pasirašyti dvejų metų trukmės sutartį su Šarlotės „Hornets“ klubu, kuris jį pašaukė 2018-ųjų NBA naujokų biržoje 55-uoju numeriu.

Praėjusį sezoną ACB lygoje lietuvis ant parketo vidutiniškai praleido po 23 min., pelnė po 9,2 taško ir atkovojo po 4 kamuolius. Tritaškius jis metė 42,5 proc. taiklumu.

Nei Manresos, nei Bilbao komandos į atkrintamąsias varžybas Ispanijoje pastarąjį sezoną nepateko.

Tuo metu Lenkijoje, Ščecino mieste buriamas lietuviškas trenerių šabas. Aukščiausioje šalies lygoje žaidžiančios „King Wilki Morskie“ komandos vyriausiajam treneriui Rolandui Jaručiui kitą sezoną talkins tėvynainis Paulius Juodis.

42-ejų P. Juodis įvairiose Europos šalyse, Saudo Arabijoje, Kinijoje, LKL čempionate treniravęs Klaipėdos „Neptūną“ ir Kėdainių „Nevėžį“.

Ščecino komanda pastarosiose Lenkijos pirmenybėse nužygiavo iki ketvirtfinalio.

Ši ekipa turi daug sąsajų su Lietuva. Anksčiau Ščecine yra žaidęs jau minėtasis M. Sajus, taip pat Tauras Jogėla, Martynas Paliukėnas ir dar keletas lietuvių, komandą treniravo Mindaugas Budzinauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)