D. Sabonis paskutiniame pergalingame mače suvertė 25 taškus į Toronto „Raptors“ krepšį ir tapo visų laikų rezultatyviausio lietuviško NBA sezono autoriumi. Domo šių metų vidurkis puolime – net 20,2 taško, o tai yra kone pusantro taško daugiau nei prieš beveik tris dešimtmečius, 1992-aisiais, už Atlanto rinko mūsų šalies pionierius NBA lygoje Šarūnas Marčiulionis, fiksavęs 18,9 taško rezultatyvumą.

Rekordinių D. Sabonio skaičių šią savaitę reikės labiau nei bet kada: „Ristūnai“ naktį iš antradienio į trečiadienį namuose susikaus su Šarlotės „Hornets“ ir pergalės atveju po dviejų dienų žais lemiamą susitikimą su Bostono „Celtics“ ir Vašingtono „Wizards“ poros pralaimėtojais.

Įveikę ir šią kliūtį „Pacers“ pirmame atkrintamųjų rate susigrumtų su pajėgiausia Rytų komanda Filadelfijos „76ers“.


Ne ką lengvesnis kelias laukia ir J. Valančiūno su kompanija. Jonas sekmadienį pelnė net 29 taškus mūšyje su „Golden State Warriors“ kariauna, tačiau to neužteko, nes Stephenas Curry įskraidino net 9 tritaškius ir „Kariams“ surinko 46-is taškus bei antrą kartą karjeroje tapo rezultatyviausiu sezono krepšininku.

Ši nesėkmė reiškia, kad Memfio ekipai naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį privalu nugalėti San Antonijaus „Spurs“, o tuomet po poros dienų pranokti ir NBA čempionų Los Andželo „Lakers“ bei tų pačių „Warriors“ poros pralaimėtojus.

Tik tokiu atveju, „Grizliai“ Vakaruose užimtų aštuntą vietą ir gautų progą ketvirtfinalio serijoje pasigalynėti su absoliučiais lygos lyderiais Jutos „Jazz“ vyrais.

Vis dėlto JV savo nosies ir rankų dar nenukabina.

„Žinote, niekas dar neprarasta. Esame geroje padėtyje. Be abejo, norėjome laimėti prieš „Warriors“, bet vis dar turime gerą progą. Reikia gerai pasiruošti dvikovai su San Antonijumi, tam yra dvi dienos. O tada viskas ir spręsis.

Man nereikia papildomos motyvacijos, jos ir taip pakanka. Manau, visa komanda bus itin motyvuota, nes žaisime dėl vietos atkrintamosiose“, – tikina vidurio puolėjas iš Utenos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)