Ir trečią sykį šiemet pajėgesni buvo „Karaliai“, svečiuose triumfavę rezultatu 121:103 (25:22, 40:32, 31:26, 25:23).

„Pelikanams“, kuriems iš pažiūros pergalė šiame susidūrime buvo netgi reikalingesnė, koją kišo tritaškiai: šeimininkai jų tepataikė 7, kai varžovai – net 17. Vien lygos naujokas Keeganas Murray'us suleido septynis, penkis iš jų – trečiame kėlinyje.

„Kings“ sulig šiuo laimėjimu pirmą kartą per 20 metų užsitikrino Ramiojo vandenyno diviziono titulą. Jie tapo nebepavejami Finikso „Suns“.

Nugalėtojams De'Aaronas Foxas sušveitė 23 (9 rez. perd.), K. Murray'us – 21, Malikas Monkas – 17, o Harrison Barnesas – 16 taškų.

Tuo metu Domantas Sabonis per 31 minutę pasižymėjo 13-uoju sezone (antras rodiklis visoje lygoje) trigubu dubliu – 16 taškų (6/10 dvitaškai, 1/2 tritaškis, 1/2 bauda), 12 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Kiek kukliau pasirodė kita Lietuvos rinktinės žvaigždė Jonas Valančiūnas, šį kartą likęs be dvigubo dublio. JV per 27 min. sumetė 13 taškų (5/10 dvitaškiai, 3/4 baudos), sugriebė 8 atšokusius kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Naujojo Orleano komandai Brandonas Ingramas parūpino 22 (7 klaidos), o Trey'us Murphy III – 17 taškų.

„Pelikanai“ po šios nesėkmės Vakarų konferencioje ir toliau rikiuojasi aštunti. Jie su San Fransisko „Golden State Warriors“ (42-38), Los Andželo „Clippers“ (41-38), Los Andželo „Lakers“ (41-38) ir Minesotos „Timberwolves“ (40-40) galynėjasi dėl 5-9 pozicijų.

Tik 1-6 vietas iškovosiančios komandos keliaus tiesiai į atkrintamąsias, o likusios dešimtuko apačioje turės kautis įkrintamosiose varžybose.

Nepaisant to, vis dar yra šansų, kad abi lietuviškos komandos susigrums ir Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje.

Taip nutiktų, jei „Kings“ palypėtų iki antro laiptelio, o „Pelicans“ – iki septintojo ir išgyventų įkrintamąsias, arba jeigu Sakramento ekipa liktų trečia, o Naujojo Orleano atstovai – šešti.

„Pelikanai“ ir „Karaliai“ šį sezoną susigrūmė jau trečią sykį, bet lietuvis prieš lietuvį – J. Valančiūnas prieš D. Sabonį pasistumdyti vienas prieš kitą turėjo tik antrą progą, kadangi pirmąjį pasimatymą Jonas praleido dėl sveikatos problemų (136:104 „Kings“ naudai).

Antrajame, vykusiame prieš mėnesį, „Pelicans“ taip pat nepavyko atsigriebti – 108:123. Tiesa, abu aukštaūgiai vienams kitam praktiškai nenusileido: D. Sabonis sukaupė trigubą (19 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų), o J. Valančiūnas – dvigubą dublį (19 tšk. ir 12 atk. kam.).

„Pelikanai“ po to dar priims „Grizzlies“ ir Niujorko „Knicks“ kolektyvus bei skris pas Minesotos „Timberwolves“.

„Karalių“ laukia išvykos pas Dalaso „Mavericks“ ir Denverio „Nuggets“ bei čempionų „Warriors“ vizitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją