Antrą kadenciją iš eilės Lietuvos krepšiniui vadovaujanti šalies krepšinio legenda LKF prezidento postą būtų užleidusi 2020 metų rudenį, iš karto po Tokijo olimpinių žaidynių, tačiau tokį scenarijų sujaukė koronaviruso pandemija, dėl kurios olimpiada buvo nukelta į kitus metus.

Lietuvos krepšinio federacijos vadovo postą A. Sabonis 2011 metais perėmė iš Vlado Garasto, o dar vienai kadencijai nusprendė likti 2016 metais.

Dėl sveikatos problemų posėdyje A. Sabonis dalyvavo nuotoliniu būdu.

„Klausėme dėl Arvydo Sabonio kadencijos pratęsimo ir iš jo gautas teigiamas atsakymas, norime pasidžiaugti. Dabar reikės konferencijos žodžio“, – po Vykdomojo komiteto posėdžio sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Visus LKF narius vienijanti konferencija ir balsavimas dėl A. Sabonio kadencijos pratęsimo bus rengiama rugsėjo 8 dieną.

„Ačiū Arvydui, kad sutiko tuos metus pabūti“, – dėkojo LKF prezidentui Lietuvos krepšinio lygos vadovas Remigijus Milašius. Sprendimui vieningai pritarė visi Vykdomojo komiteto nariai.

Posėdyje taip pat priimtas sprendimas dėl LKF ataskaitinės-rinkiminės konferencijos perkėlimo, nuspręsta dėl tolimesnio Moksleivių krepšinio lygos sezono likimo, priimti nauji LKF nariai bei sprendžiami kiti einamieji klausimai.

Posėdžio metu buvo pritarta siūlyti LKF ataskaitinę-rinkiminę konfereciją vykdyti 2021 metais, pasibaigus vasaros olimpinėms žaidynėms. Šiam siūlymui LKF Vykdomojo komiteto nariai pritarė vienbalsiai, o LKF prezidentas sutiko dar metus likti poste ir dėkojo už išreikštą pasitikėjimą.

„Situacija neeilinė, būtų negražu jei naujas kolega ateitų į tokią situaciją. Jam būtų sunku. Sutinku toliau tęsti pradėtus darbus ir tikiuosi, kad vyrų rinktinei pavyks patekti į olimpines žaidynes“, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Posėdžio metu buvo priimtas sprendimas nutraukti visus 2019-2020 m. Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionatus šiomis sąlygomis:

galutines vietas A ir B divizionuose skelbti intervalais, vertinant komandų pergales reguliariajame sezone procentine išraiška;

netaikyti komandų perėjimų tarp A ir B divizionų;

neapdovanoti komandų, nenustatant prizininkų;

neskaičiuoti mokyklų reitingo.

Susirinkimo metu taip pat buvo patvirtinti du nauji LKF nariai: Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacija ir krepšinio klubas Marijampolės „Ataka“, kuris kitą sezoną turėtų varžytis Regionų krepšinio lygoje.

LKF vykdomąjį komitetą sudaro:

Arvydas Sabonis (LKF prezidentas), Mindaugas Špokas (LKF generalinis sekretorius-direktorius), Algimantas Stasys Anužis (LKF viceprezidentas, Lietuvos veteranų krepšinio lygos prezidentas), Mindaugas Plūkas (LKF viceprezidentas), Remigijus Milašius (LKL prezidentas), Remigijus Štaras (NKL prezidentas), Vaidas Jurgilas (RKL prezidentas), Giedrius Gustas (Moterų lygos direktorius), Rimantas Cibauskas (LSKL prezidentas), Martynas Račkauskas (Moksleivių krepšinio lygos įgaliotas atstovas), Kęstutis Pilipauskas (Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas), Vydas Gedvilas (Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos prezidentas), Rolandas Skaisgirys (3×3 krepšinio asociacijos įgaliotas atstovas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)