„Sulaukęs didelio palaikymo iš krepšinio bendruomenės nusprendžiau kandidatuoti į LKF prezidentus. Turiu pagrindinį tikslą – suvienyti krepšinio bendruomenę, ją sutelkti, nes dabar to susiskaldymo tikrai yra per daug. Turime siekti bendrų tikslų, o tas išreikštas asmeninis stipriausių šalies lygų vadovų pasitikėjimas leidžia manyti, kad tikrai galima nuveikti daug“, – teigė kandidatas į LKF prezidentus.

R. Butauto komandą papildytų LKL prezidentas Remigijus Milašius, kuris užimtų LKF viceprezidento postą bei būtų atsakingas už rinkodarą ir komunikaciją.

„Remigijaus indėlis į Lietuvos krepšinį yra nenuginčijamas, jau keli metai iš eilės matosi kaip sparčiai vystosi Lietuvos krepšinio lyga ir tai, žinoma, yra jo bei jo komandos nuopelnas. Remigijus yra verslo žmogus, turi stiprų užnugarį bei puikiai išmano finansus, rinkodarą ir komunikaciją. Labai džiaugiuosi jo asmeniniu palaikymu ir manau, jog kartu galima nuveikti tikrai daug“, – minėjo R. Butautas.

„Aš pirmasis iškėliau Ramūno kandidatūrą, nes manau, kad jis yra solidi figūra mūsų šalies krepšinyje. Sukaupęs nemažai patirties, užsitarnavęs visų pagarbą, išsilavinęs ir inteligentiškas žmogus. Aš esu verslo žmogus ir žinau, kad ateidamas į Lietuvos krepšinio federaciją, atsinešu ir verslo atstovų užnugarį. Turiu verslo atstovų pasitikėjimą ir daug kas minėjo, jog jei eičiau į LKF vadovybę, jie padėtų tiek man, tiek naujajam prezidentui. Tai yra labai svarbu“, – sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Kandidato komandoje kito LKF viceprezidento pareigas užimtų Regionų krepšinio lygos vadovas Vaidas Jurgilas. Jis būtų atsakingas už regionų krepšinio plėtrą ir vystymą.

„Regionų krepšinio lyga nusipelno tikrai didelio dėmesio ir palaikymo, nes čia, kaip ir moksleivių krepšinio lygoje, savo karjeros pamatus padėjo dabartinės Lietuvos rinktinės lyderiai. Vaido padarytas įdirbis leis užtikrinti, kad dėmesys regionų krepšiniui tik augs ir bus atitinkamas. Turėti savo komandoje regionų lygos atstovą yra vienas iš mano prioritetų“, – apie V. Jurgilą kalbėjo Butautas.

„Esu įsitikinęs, kad gilios krepšinio tradicijos Ramūno Butauto šeimoje, jo asmeniniai pasiekimai krepšinio srityje bei sukaupta akademinė patirtis ir pateikta vizija, leidžia neabejoti ir pagrįstai tikėti, kad Butautas savo nuoširdžiu darbu ir atsidavimu Lietuvos krepšiniui užtikrins visos krepšinio bendruomenės keliamų aukščiausių tikslų įgyvendinimą ir tolimesnį geriausių krepšinio tradicijų Lietuvoje puoselėjimą“, – sakė Vaidas Jurgilas.

R. Butautui palaikymą išreiškė ir dabartinis LKF prezidentas Arvydas Sabonis, kuris taip pat sutiko prisijungti prie jo buriamos komandos ir taip pat užimtų viceprezidento postą.

„Aš nežinau, kaip dar kitaip apibūdinti Arvydą ir jo nuopelnus bei pasiekimus Lietuvos krepšiniui. Jis mūsų krepšinio vėliavnešys ir man didelė garbė, kad jis sutiko būti mano komandoje. Neslėpsiu, su Arvydo buvimu komandoje, mums tikrai lengviau atsivers rėmėjų durys, žymiai lengviau bendrauti ir su valdžios atstovais. Esu dėkingas jam, kad jis sutiko dirbti kartu“, – pasakojo Ramūnas Butautas.

„Aš 100 procentų palaikau Ramūno kandidatūrą, pažįstu jį jau ilgą laiką ir jo sukaupta akademinė ir treniravimo patirtis leis užtikrinti, kad krepšinis vystysis gera linkme“, – tikino A. Sabonis.

Be buriamos komandos, palaikymą Ramūnui Butautui išreiškė Rimantas Cibauskas (Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentas), Algimantas Stasys Anužis (Veteranų lygos prezidentas), Ignas Grinevičius (3x3 krepšinio asociacijos direktorius) bei kiti LKF nariai.

„Vertinu R. Butautą kaip labai aukšto lygio specialistą ir net neabejoju, kad jis yra tinkamas kandidatas į LKF prezidentus“, – tvirtino Kęstutis Pilipauskas.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimai vyks šių metų rugsėjo 7 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)