Antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje rungtyniaujančios Maljorkos „Palma Air“ ekipos arenoje apsilankiusi Lietuvos krepšinio legenda A. Sabonis gerokai nustebino ryškių žvaigždžių matyti ne itin pratusius vietos komandos sirgalius.

Fotografuotis su 221 cm ūgio milžinu suskubo vaikai ir vietos krepšinio gerbėjai, Sabas atsidūrė ir Maljorkos žiniasklaidos akiratyje.

Gerą nuotaiką Lietuvos krepšinio legendai kiek apkartinti galėjo tik tai tai, kad jo sūnus Tautvydas ant parketo praleido vos 11 minučių ir taškų nepelnė, nepataikė abiejų tritaškių metimų, atkovojo 1 kamuolį ir 2 kartus prasižengė (-3 naudingumo balai), o jo atstovaujama ekipa 69:76 nusileido Oviedo „Union Financiera Baloncesto“ krepšininkams.

Sabonis is in da house, @bahiasanagustin pic.twitter.com/5t89bLpSzC— Lluís Mendiola (@LluisMendiola) April 3, 2016

Paklaustas, kaip vertina vaizdą Maljorkos arenoje, Sabas kaip įprasta nedaugžodžiavo.

„Tutis žaidžia mažai, beveik nemeta į krepšį, todėl žiūriu, kaip jis dirba gynyboje. Čia pasižiūrėti jo žaidimo gyvai atvykau pirmą kartą. Tačiau, nepaisant visko, vaizdas man patiko – sūnus stengiasi, nori žaisti“, – sakė Sabas.

„Žinoma, man būtų patikę labiau, jei komanda būtų iškovojusi pergalę, kadangi ji reikalinga norint patekti į atkrintamąsias varžybas. Tačiau nieko nepadarysi. Atmosfera čia maloni, gera“, – kalbėjo A. Sabonis.

Vidutiniškai šiame sezone T. Sabonis per rungtynes ant parketo praleidžia po 18 min., pelno po 6 taškus ir atkovoja po 3,7 atšokusio kamuolio.

Šiuo metu T. Sabonio atstovaujama komanda čempionato turnyro lentelėje užima 11-ąją vietą tarp 16 komandų. Savo sąskaitoje ji turi 13 pergalių ir 14 pralaimėjimų.

Į Maljorkos komandą T. Sabonis persikėlė praėjusią vasarą. Anksčiau jis rungtyniavo Malagoje, „Clinicas Rincon“ ekipoje, kuri taip pat žaidė antrame pagal pajėgumą Ispanijos čempionate.

Kol kas didžiausias T. Sabonio pasiekimas krepšinio aikštelėse – atstovavimas Lietuvos jaunimo rinktinėms. Su „auksine karta“ praminta Lietuvos ekipa, kurios marškinėlius vilkėjo ir Jonas Valančiūnas, Tautvydas yra tapęs Europos čempionu, o 2011-aisiais iškovojo laimėjo pasaulio 19-mečių krepšinio pirmenybes.

203 cm ūgio T. Saboniui šiuo metu yra 23-eji metai. Jis – antras pagal amžių A. Sabonio sūnus. Vyriausioji krepšininko atžala Žygimantas Sabonis (25 metai) – krepšinio profesionaliai nežaidžia ir pasuko į viešbučių verslą. Krepšininke netapo ir jauniausia aukštaūgio atžala – dukra Aušrinė.

BALONCESTO | Arvydas Sabonis está en Son Moix viendo el @bahiasanagustin-Oviedo. pic.twitter.com/1bxaGAoQzw— SER Deporte Baleares (@SERdepbaleares) April 3, 2016

"The Best Things Come To Those Who Don't Give Up". #trusttheprocess #22

A photo posted by Tautvydas Sabonis (@tsabonis22) on Feb 10, 2016 at 1:00pm PST


Primename, kad maždaug prieš mėnesį A. Sabonis viešėjo Las Vegase, kur ilsėjosi kartu su dukra Aušrine ir stebėjo Domanto žaidimą Gonzagos komandoje.
Arvydas Sabonis, Aušrinė Sabonytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)