Penktadienio rungtynės buvo debiutas naujajam „Žalgirio“ strategui Sauliui Štombergui. Spaudos konferencijoje treneris buvo sutiktas plojimais.

„Nelabai tikėjausi, kad ateis tiek žiūrovų - „Žalgiris“ jau buvo lyg ir nurašytas. Per trumpą laiką sunku kažką padaryti, kažkiek pagerinome žaidimą. Tačiau dar reikia daug dirbti. Galbūt pavyko nuteikti žaidėjus, kurie gerai pasiruošė psichologiškai. Šiandien puikiai pataikėme ir neblogai gynėmės. Tai buvo pagrindas pergalei. M. Pocius sužaidė nuostabias rungtynes, daug talkino jaunimas. Visi prisidėjo prie šios pergalės. Mes stengėmės žaisti greitesnį žaidimą – Justinas Dentmonas geriausiai jaučiasi būtent tokiame žaidime“, - teigė S. Štombergas.

Pats strategas savo debiuto vyriausiojo trenerio pareigose nesureikšmino.

„Čia visai kitos pareigos. Visai kita atsakomybė. Asistento visai kita rolė, o pagrindinis treneris neša visą atsakomybę. Tačiau prasidėjus rungtynėms viskas pasimiršta“ - teigė S. Štombergas.

„Pergalę lėmė puikus pataikymas. Tačiau reikia pripažinti, kad mus šiandien lydėjo sėkmė – atkovojome kamuolius, kurie lyg ir neturėjo būti mūsų. Džiaugiamės pergale, tačiau mūsų žaidime dar reikia daug ką taisyti“, - po rungtynių sakė puikias rungtynes sužaidęs Martynas Pocius, penktadienį pelnęs 23 taškus.

„Pergalė yra puiku, tačiau nereikia jos sureikšminti. Ši savaitė klube buvo audringa. Šiandien pavyko žaisti paprastai ir tai davė rezultatą. Manau, kad ir sėkmė šiandien mus lydėjo. Dabar turime laiko iki kitų rungtynių, todėl reikia daug dirbti ir stengtis žengti į priekį. Ši pergalė mums buvo reikalinga kaip oras – dabar ir nuotaikos komandoje bus daug geresnės“, - sakė Šarūnas Jasikevičius, surinkęs 13 taškų.

„Prieš atvykdami čia žinojome, kad tiek mums, tiek „Žalgiriui“ tai bus labai svarbios rungtynės. Pasikeitė „Žalgirio“ treneris ir tai buvo įkvėpimas Kauno ekipos žaidėjams, ypač – jauniems. Puikiai žaidė M. Pocius, Š. Jasikevičius. Gerai žaidėme pirmajame kėlinyje, tačiau antrajame išsimušėme iš vėžių. Vėliau kauniečiai puikiai pataikė – puikus pataikymas iš toli buvo tas veiksnys, kuris šiandien lėmė šeimininkų pergalę“, - spaudos konferencijoje kalbėjo SIG strategas Vincentas Collet.

Po šios pergalės „Žalgiris“ pakilo iš B grupės dugno į paskutinę vietą nustumdamas SIG ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)