„Kaip visada ruošiamės Eurolygos kovoms, analizuojame savo priešininkus. „Maccabi“ tikrai gera komanda, turi 6 pergales ir jiems reikalinga pergalė prieš mus, kad priartėtų prie kito etapo. Jie žais namuose, klubas turi puikius sirgalius, kurie sukuria beprotišką atmosferą arenoje. Tai tikrai apsunkins mums žaidimą, dėl didelio triukšmo sunku bus suvaldyti komandą.

„Maccabi“ turi daug žaidėjų, kurie gerai pataiko, ir jie tuo naudojasi. Į pagrindinį dešimtuką įeina 4 žaidėjai pagal taiklumą, ypač pagal tritaškių pataikymą. Tai komanda, kuri žaidžia daug ties perimetru, visi judrūs, moka žaisti vienas prieš vieną, du prieš du. Mums tikrai bus nelengva juos vaikytis“, – teigė S. Štombergas.

„Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius akcentavo priešininkų aukštaūgio Sofoklio Schortsaničio vaidmenį komandoje.

„Treniruosimės, kaip gintis prieš jų didelius žaidėjus, prieš Sofoklį Schortsanitį. Varžovas stiprus, bet nėra neįveikiamas. Namuose tik pačiame gale išleidome pergalę. Žinoma, rungtynėse Kaune nebuvo Sofoklio, dabar jis žais. Mes vis tiek važiuojame, stengsimės laimėti“.

„Maccabi“ turi dar vieną svarbų veidą – tai Sofoklis Schortsanitis. Teks su juo nemažai pasistumdyti ir neleisti jam pelnyti lengvų taškų iš po krepšio. Reziumuojant, pagrindiniai uždaviniai gynyboje tai stabdyti Sofoklį ir neleisti lengvai mesti jų metikams“, - Tadui antrino S. Štombergas.

„Mūsų stiprioji pusė turėtų būti greitas puolimas, stengsimės kontroliuoti ritmą, nes žaidžiame išvykoje. Taip pat reikia stabdyti jų greitas atakas ir neleisti jiems įsižaisti. Privalome išnaudoti ir mūsų jaunimą, aukštaūgius M. Kupšą ir A. Gudatį. T. Klimavičius mažai laiko gaudavo aikštelėje, turi ir jis išnaudoti atsiradusią galimybę. Mūsų ir „Maccabi“ žaidimo stilius panašus, todėl viską lems žaidėjų mikrodvikovos“, – sakė jis.

S. Štombergas taip pat akcentavo, kad reikia tinkamai išnaudoti likusias Eurolygos rungtynes: leisti jauniems žaidėjams daugiau pasireikšti, bet pasiruošti artėjančioms kovoms vietiniuose turnyruose:

„Negalime šių metų „Žalgirio“ palyginti su praėjusiais, šiemet nėra tiek pergalių, kiek norėtųsi. Žinoma, labai tų pergalių nori ir mes visada esame šalia jų, bet kaip matote, pritrūksta kažkiek – tiek gynyboje, tiek puolime gal laimės. Žaidėjai tobulėja ir mūsų pagrindinis tikslas yra maksimaliai išnaudoti likusias Eurolygos rungtynes, gerinti žaidimą, padėti jauniems žaidėjams tobulėti. Turime tinkamai pasiruošti LKL ir LKF taurės kovoms“.

„Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje TOP-16 etape po devynių turų turi vos vieną pergalę ir užimą paskutinę vietą F grupėje, „Maccabi“ – su šešiomis pergalėmis rikiuojasi trečioje vietoje. Šiuo metu dėl traumos komandai negali padėti Paulius Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)