Abu žalgiriečiai gyrė Miuncheno komanda: S. Štombergas akcentavo didelę patirtį turinčio vyriausiojo trenerio S. Pesičiaus vaidmenį.

„Pirmos rungtynės namuose labai svarbios. Rytdienos varžovas iki šiol rodo gan solidų žaidimą. Visi žinome, kas vadovauja „Bayern“ komandai. Tai žymus ir visiems gerai žinomas Svetislavas Pesičius. Nors jie pateko į šešioliktuką tik iš ketvirtos pozicijos grupėje, statistika rodo ką kitą. Pagal rezultatyvumą, naudingumą, atkovotus kamuolius ir klaidų skaičių jie yra šalia Madrido „Real“ komandos. Tai stiprus varžovas. Rytoj laukia svarbios ir rimtos rungtynės. Jei galvojame apie pergalę, turime žaisti maksimaliai nusiteikę“, - žurnalistams teigė S. Štombergas.

Tuo metu Tadas Klimavičius pažymėjo „Bayern“ priekinę liniją ir atkovotų kamuolių svarbą galutiniam rezultatui.

„Studijavome jų žaidimą. Vokiečių komanda tikrai labai gera, turi gerų žaidėjų, ypač gera yra priekinė linija. Bus tikrai stipri kova. Mums tai svarbios rungtynės, nes žaisime namuose. Bus sunku kovoti dėl kamuolių, lauksime pagalbos ir iš mažesnių žaidėjų, kovosime“, - kalbėjo T. Klimavičius.

„Šventiniu laikotarpiu turėjome laiko ir pailsėti ir gerai padirbėti. Taisėme klaidas tiek gynyboje, tiek puolime. Esame pasiruošę ir rytoj nusiteikę laimėti“, - teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Saulius Štombergas.

„Kalbant apskritai apie TOP-16 etapą, rezultatai priklausys nuo to, kaip mes kovosime, kaip stengsimės, kaip pavyks nusiteikti. Bus sunku, mes nesame favoritai, laurų mums niekas neprognozuoja. Bet mūsų vienas iš tikslų patekti į aštuntuką ir visiems parodyti, kad mes galime žaisti gerai“, - sakė S. Štombergas.

Penktadienio rungtynėse ant parketo tikrai neišbėgs Martynas Pocius, Mindaugas Kupšas ir Siimas–Sanderis Vene, kurie gydosi traumas.

Žalgiriečiai pirmajame etape B grupėje užėmė trečiąją vietą (5 pergalės – 5 pralaimėjimai), svečiai iš Vokietijos C grupėje su keturiom pergalėm liko ketvirti.

„Žalgiris“ TOP-16 etapo F grupėje be Miunheno „Bayern“ dar kovos su Stambulo „Galatasaray“, Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“, Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv - Kuban“ ir Belgrado „Partizan“ komandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)