Tuo metu Maskvos klubui tai buvo 8 pergalė per devynerias rungtynes.

„Manau, tai buvo puikios rungtynės žiūrovams, nes abi komandos žaidė su aistra, demonstravo atakuojantį krepšinį. „Žalgiris“ nepasidavė iki pat rungtynių pabaigos. Statistika rodo, kad šiandien komandos daugiau dėmesio skyrė puolimui, nei gynybai – pelnyta daug taškų. Bet rungtynių baigtį sprendė paskutinė ataka. Tai reiškia, kad mūsų gynyba nebuvo ideali. Tokia pati situacija buvo ir praėjusią savaitę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo CSKA strategas Etore Messina.

J. Dentmonas ketvirtadienį pelnė 28 taškus, tačiau lemiamu momentu amerikiečio metimas buvo blokuotas, o kauniečiai aikštę paliko nuleidę galvas. Tačiau žalgiriečiai dėl nesėkmės J. Dentmono nekaltino.

„Ko pritrūko? Laimės. Rungtynės buvo geros, bet, manau, niekas nėra patenkintas, kaip jos baigėsi. Tiesiog nusibodo pralaimėti rungtynių pabaigoje – tai pritrūksta paskutinio kėlinio, tai pritrūksta paskutinio metimo. Kalbant apie paskutinę ataką, nebuvo svarbiausia mesti tritaškį – buvo svarbu išmesti gerą metimą. Tai mūsų stipriausias žaidėjas žaidžiant vienas prieš vieną. Deja, tai nepavyko“, – po rungtynių apmaudo neslėpė Robertas Javtokas, į CSKA krepšį įmetęs 14 taškų.

„Rungtynės buvo tikrai neblogos. Būdavo rungtynių kai mes sustodavome paskutiniame kėlinyje, o šiandien kovojome iki pat paskutinės minutės. Sirgaliai šiandien puikiai palaikė – jau buvome pasiilgę tokios atmosferos. J. Dentmonas – puikus žaidėjas. Jis mums laimėjo ne vienerias rungtynes, todėl patikėti paskutinį metimą jam tikrai nebuvo klaida. Tačiau... Buvo tokių tam tikrų niuansų. Tiesiog nepavyko išmesti. Bet kokiu atveju manau, kad šios rungtynės mums buvo didelis žingsnis į priekį“, – teigė Martynas Pocius, pelnęs 20 taškų.

„Žinoma, kaip ir minėjau, mes nenusileidome varžovams ryžtu, noru laimėti. Matėte, šiandien pritrūko visai nedaug. Žinote, su kokiais varžovais žaidėme. Tai geriausiai besiginanti Eurolygos ekipa. Šiandien gerai pataikėme ir galėjome laimėti. Mes visas rungtynes vijomės, bet šiandien nebuvo Pauliaus Jankūno, tačiau jo vietą užėmė kiti. Pasiteisino zoninė gynyba, o varžovai turėjo daug problemų. Tik baudų skaičius lėmė rezultatą, o varžovai baudų metimais mus „perlaužė“. Visi šiandien kovėsi kaip lygūs su lygiais“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas.

Kalbėdamas apie paskutinę ataką S. Štombergas teigė, kad nebuvo siekio būtinai pelnyti tritaškį.

„Buvo planas, kad ataką užbaigs Justinas. Norėjosi, kad jis kitaip padarytų. Čia Europa ir čia pražangų tokių niekas nešvilps. Gal reikėjo veržtis ir sukurti progą kitiems. Gaila, kad net nepavyko išmesti. Galbūt viskas būtų kitaip. Buvo įvairūs variantai. Gal jis per žemai priėmė kamuolį, negalėjo išvystyti greičio ir prieš aukštesnį žaidėją išmesti“, – teigė S. Štombergas.

Strategas pripažino, kad po šios nesėkmės „Žalgiris“ jau praktiškai neturi šansų žengti toliau, todėl dabar daugiausiai dėmesio skirs LKL ir LKF taurės varžyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)