Sužinojęs, jog A. Sabonis savo sprendimą paaiškino neva užgauliais žiniasklaidos komentarais apie Lietuvos rinktinės žaidimą Slovėnijoje rugsėjį vykusiame Europos čempionate, Š. Marčiulionis nusikvatojo.

„Aš manau, kad tai tikrai nėra tiesioginė (pasitraukimo – DELFI) priežastis. Mano nuomone, jo (A. Sabonio – DELFI) oda tikrai žymiai storesnė, ypač po tokios kritikos, kokią reikėdavo išklausyti praeityje. Sprendimo užkulisių nežinau, manau, kad jie turėtų išaiškėti arba jis pats turėtų pasakyti“, – kalbėdamas su DELFI, svarstė 49-erių buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas, po karjeros sporte pabaigos pasukęs į verslą.

Jo žodžiais, tiek šilto ir šalto matęs žmogus kaip A. Sabonis vargiai galėtų ryžtis radikaliems sprendimams vien dėl kelių negatyvių atsiliepimų viešojoje erdvėje, tuo labiau, kad jie nebuvo orientuoti į patį LKF vadovą. Š. Marčiulioniui dar didesnė nuostaba kyla dėl to, jog trauktis A. Sabonis nusprendė po to, kai Lietuvos rinktinė po šešerių metų pertraukos užkopė ant Europos čempionato nugalėtojų pakylos.

„Tokia pergale tik džiaugtis reikėtų. Tai ką, 1995 metais, kai mes irgi buvome antri Europoje, taip pat kažkam reikėjo išeiti? Švelniai tariant, keista“, – stebėjosi Š. Marčiulionis.

Jis spėjo, jog A. Sabonio pavyzdžiu turėtų pasekti ir rinktinės vairininkas Jonas Kazlauskas, kol kas oficialiai dar nepaskelbęs, ar ketina tęsti darbą Lietuvos nacionalinėje komandoje.

„Manau, kad tas dalykas jų apšnekėtas. Klausimas, kas ten vyksta? Ką, Arvydas kumščio neturi ar rankos jo surištos?

Ar galėjo taip išsirutulioti povandeninis kivirčas tarp J. Kazlausko ir LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno? Pats paklausėte, pats ir atsakėte (juokiasi – DELFI). A. Sabonis tikrai stengėsi dirbti tą darbą, kiek jis jį suprato. Ko nesuprato – galbūt tai ne jo kaltė. Tikiuosi, kad jo pasitraukimas nesusijęs su 2011 metų įvykiais. Turiu omenyje Panevėžio bylą“, – samprotavo Š. Marčiulionis, prisiminęs „Romantic“ viešbučio rekonstrukcijos skandalą.

Paklaustas, ar neketina kelti savo kandidatūros rinkimuose, kuriuose paaiškės A. Sabonio įpėdinis, verslininkas konkretaus atsakymo išvengė.

„Man tokia mintis nešovė į galvą. O jeigu šaus, pasakysiu“, – šyptelėjo Š. Marčiulionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)