„Armėnai labai mėgo Lietuvos krepšinį. Kai 80-aisiais vyko TSRS čempionato finaliniai susitikimai tarp Maskvos CSKA ir Kauno „Žalgirio“, dauguma Armėnijos gyventojų mintinai žinojo visų Lietuvos klubo žaidėjų vardus, ir juos nuoširdžiai palaikė“, – teigė žiniasklaidos kompanijos „MediaMAX“ direktorius Ara Tadevosyan. Būtent ši kompanija kartu su Lietuvos ambasada Armėnijoje ir suorganizavo Š. Marčiulionio vizitą į Armėniją.

„2009-aisiais legendinė Australijos teniso žvaigždė, Vimbldono čempionas Patas Cashas buvo vienas iš mūsų „Armenia Grateful 2 Rock“ projekto svečių, ir jis organizavo meistriškumo klasę jauniems Armėnijos tenisininkams. Nuo to laiko praėjo penkeri metai, bet aš vis dar negaliu pamiršti susijaudinimo vaikų akyse, kai legendinis čempionas dirbo su jais.

Šiais metais „MediaMAX“ sukanka 15 metų, ir ta proga mes nusprendėme pradėti „Great Champions“ projektą. Projekto metu į Armėniją kviesime populiarius sportininkus, kurie praves meistriškumo klases vaikams. „VivaCell-MTS“ Generalinis direktorius Ralph Yirikian sutiko būti pagrindiniu „Great Champions“ projekto partneriu, ir kai Lietuvos ambasadorius rekomendavo pakviesti Š.Marčiulionį į Armėniją, mes supratome, kad tai bus puiki projekto pradžia“, – sakė A. Tadevosianas.

Vizito į Jerevaną metu Š. Marčiulionis susitiks su Armėnijos Sporto ir jaunimo reikalų ministru Gabrieliu Kazarianu bei Tautinio olimpinio komiteto generaliniu sekretoriumi irkrepšinio federacijos vadovu Chračija Rostomianu.

Birželio 4-ąją dieną olimpinis čempionas surengs meistriškumo klasę 120 armėnų berniukų ir mergaičių, lankančių krepšinio sekcijas Jerevane.

Birželio 4-osios vakare kino teatre „Maskva“ bus rodomas filmas apie Lietuvos krepšinio fenomeną „Kita svajonių komanda“ („The Other Dream Team“), po kurio žiūrovai galės užduoti klausimus Š. Marčiulioniui.

Vizito programoje taip pat numatyti kultūriniai renginiai.

Birželio 13-ąją Šarūnui Marčiulioniui sukaks 50 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)