Kalbėdamas apie varžovų komandą komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius paminėjo, kad sirgaliai turi nemažą įtaką serbų žaidimui.

„Kiekvienoms rungtynėms ruošiamės taip pat, sistema tokia pati. Šią savaitę pavyko daugiau padirbėti, nes turėjome poilsio dienų po rungtynių su „Lietuvos rytu“. Nežinau, kaip tai atsilieps komandai.

Belgrade sunku visiems. Svarbiausia ten yra atsakyti į jų fizinį žaidimą. Gana svarbu atlaikyti spaudimą iš atmosferos ir sirgalių. Mums aktualu būti savimi ir žaisti savo žaidimą. Reikia, kad rungtynėse kamuolys daug judėtų, kad žaidėjai patys daug judėtų. Norime, kad jie nespėtų primesti mums savo fizinio gynybinio krepšinio. Turime atsakyti tuo pačiu. Labai svarbu, kad jų aukšti gynėjai nespėtų išeiti iš užtvarų. Reikia, kad kamuolys greitai judėtų. Tai mūsų stiprybė ir mes turime tai parodyti“, – prieš išvyką į Belgradą kalbėjo Š. Jasikevičius.

Sirgalių faktorių akcentavo ir Edgaras Ulanovas, kuris pažymėjo, kad jei žalgiriečiams pavyks nekreipti susitvarkyti su žiūrovų spaudimu, galima tikėtis pergalės.

„Laukia fizinės rungtynės, varžovas žaidžia namuose. Jiems sirgaliai labai svarbus aspektas. Kai kurie žaidėjai visada namų rungtynėse daug geriau sužaidžia. Mes turime žaisti greitai ir neįklimpti į jų klampesnį lėtesnį žaidimą. Publika gali juos užvesti, o mes neturime leisti jiems pelnyti lengvus taškus. Turime bandyti žaisti savo žaidimą ir patiems pelnyti lengvus taškus.

Man regis, žaisime mažesnėje salėje. Reikia žaisti savo žaidimą, jei gerai seksis, vienas kitą palaikysime, nežiūrėsim į tuos sirgalius ir viskas bus gerai“, – sakė E. Ulanovas.

Š. Jasikevičius mano, kad serbų komandos stiprybė yra ta, kad jie daug metų naudoja tą pačią žaidimo filosofiją, krepšininkai yra susižaidę, o ir iš jaunų žaidėjų vis atsiranda naujų talentų, kurie gali gali nustebinti kokybišku pasirodymu.

„Nepasakyčiau, kad jie labai jauni. Ten yra ir Marko Simonovičius ir Branko Lazičius. Jau daug metų jie žaidžia su tuo pačiu treneriu, sistema užkurta. Eilę metų jie žaidžia ta patį žaidimą, tokios pat taisyklės tiek puolime, tiek gynyboje. Pasikeičia vienas ar du legionieriai. Ognjenas Kuzmičius ir Milko Bjelica iš tos pačios mokyklos. Jiems gerai, kad daug metų žaidžia tas pats branduolys. Kiekviena karta išleidžia vieną du talentus, panašiai kaip Lietuvoje“ , – sakė Š. Jasikevičius.

Turnyrinėje lentelėje Belgrado „Crvena Zvezda“ su 4 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais rikiuojasi dešimtoje vietoje. Kauniečiai (3 pergalės ir 6 pralaimėjimai) užima tryliktą vietą.

Rungtynės Belgrade prasidės 20.00 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)