Apie tai portalo mundodeportivo.com krepšinio skyriaus redaktorius Julianas Felipo kalbasi su pačiu Š. Jasikevičiumi.

- Kaip įvertintumėte sezoną?

- Jis buvo neįtikėtinas. Mes pasiekėme dvigubą pergalę (LKL čempionate ir LKF taurės turnyre - DELFI) ir atkrintamose varžybose nepralaimėjome nė vienerių rungtynių. Vyriausiasis treneris G. Krapikas leido man dirbti ir aš tai dariau gerai.

- Ar sunku buvo staiga pakeisti specializaciją? Ar kartais nesinorėdavo pačiam išbėgti į aikštę?

- Ne. Aš suvokiau, kad esu pereinamoje stadijoje ir susitelkiau tik trenerio darbui. Neturėjau jokio siekio ar noro keisti situaciją. Dabar aš jau treneris ir taip priimu tikrovę. Viską vertinu ramiau.

- Kas laukia ateityje? Kalbama, kad jumis domisi „Panathinaikos“?

- Šiuo metu rimtai nesikalbu su jokia komanda. Žinau, kad yra tam tikras susidomėjimas ir aš paprašiau „Žalgirio“ vadovų laiko viskam išsiaiškinti ir suprasti tikrą padėtį. Kol kas nebuvo rimtų kalbų, bet žinau, kad yra susidomėjimas.

- Koks Šaras yra treneris?

- Prisitaikau prie žaidėjų. Mano filosofijos esmė - gynyba. Tada remiantis gynyba - greitas krepšinis. Toks, kokį žaidėme šį sezoną su „Žalgiriu“. Mes turėjome gerus atakuojančius gynėjus ir nebėgome į priekį, tarsi, be galvų. Bet greitą krepšinį taikėme.

- Gal yra treneris, kurio vadovavimo modelį norėtumėte taikyti?

- Daug išmokau iš Zeljko Obradovičiaus ir Xaviero Pascualio. Norėčiau dirbti panašiai, bet visada sakau, kad pirma privalai prisitaikyti prie to, ką turi. Man patinka gera gynyba ir bandymas atakuoti per pirmas 10 sekundžių. Bet kartais tai sunku išpildyti.

- Ar nepraradote ryšių su Barselona?

- Atvykstu kada tik galiu. Tai - mano mėgstamiausias miestas. Dabar esu patenkintas, kad drauge su Nuria Martinezu pirmą kartą rengiu stovyklą. Ji bus siejama su mano vardu.

- Ar sekėte „Barcelona“ klubo rezultatus?

- Taip, žinoma. Nustebau, kad du kartus pralaimėjo (Malagos) „Unicaja“ ekipai. Maniau, kad po pirmų dviejų lengvų pergalių (pusfinalio) serijos rezultatas bus 3-0. Vėliau kilo tam tikra įtampa, bet komanda su tuo susidorojo.

- Ar nesvajojate pats kada nors treniruoti „Barcelona“ klubą?

- Taip. Kodėl gi ne? Norėčiau dirbti klubuose, kuriuos žinau. Tai būtų ypatinga ir nuostabu. Juk daugelis žino mano jausmus šiam miestui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)