„Karališkasis“ klubas (7/3) – vienas iš Eurolygos lyderių. Ispanijos sostinės ekipa turnyre žengia antra, nusileisdama tik absoliučiam lyderiui Maskvos CSKA (9/1).

Tuo tarpu „Žalgiris“ (4/6) kapstosi iš lentelės dugno – kauniečiai tarp 16 ekipų užimą 11-ą vietą.

„Laukia sunkios rungtynės, žaisime prieš vieną iš Eurolygos favoritų, vieną iš individualiai stipriausių komandų. Reikia galvoti, kaip juos pristabdyti, kad neįmestų sau įprastų taškų. Reikia visą energiją sutelkti gynybai, kad jie nesijaustų patogiai namuose. Mes turime išnaudoti savo galimybes ir susikurti gerus metimus. Laukia sunkios rungtynės, žaisime prieš vieną iš Eurolygos favoritų, vieną iš individualiai stipriausių komandų“, - kalbėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Vienareikšmiškai – laukia sunkios rungtynės. Žaisime išvykoje prieš vieną iš geriausiai puolančių komandų. Laukia labai sunkus uždavinys – stabdyti tiek jų atskirus žaidėjus, ir kaip komandą. Pirmiausia treneris akcentuoja jų lyderius. Sergio Llullas dabar įspūdingos formos ir nuo jo labai daug priklauso visos komandos žaidimas. Taip Jaycee Carrollas. Jis toks žaidėjas, kuris išėjęs į aikštelę per kelias minutes gali nulemti rungtynių baigtį. Turime būti susikaupę visas 40 minučių ir sekti savo žaidimo planą“, - prieš išvyką kalbėjo „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis.

Pagal pelnomus taškus (895) „Real“ užimą antrą vietą tarp visų Eurolygos ekipų.

„Visą laiką norisi geriau, taip ir norėsis iki sezono pabaigos. Mes idealios versijos vis tiek neišgausime, bet turime stengtis eiti link jos. Dirbame ties baudavimo supratimo, su „Real“ svarbiausia bus apsiginti“, - kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Manau, visose Eurolygos rungtynėse viskas prasideda nuo gynybos. Kuo geriau mes žaidžiame gynyboje, tuo mums lengviau pulti ir pasiekti pergalę. Žaidžiant išvykoje, Madride, jie ypatingai gerai puola, tai teks padirbėti. Kai nekrito tritaškiai, tai visi užkimšdavo baudos aikštelę, tai buvo sunkiau ir mūsų dideliems žmonėms. Dabar turime daugiau papildomų ginklų ir tai yra tik pliusai“, - sako A. Milaknis.

Kauniečiai neslepia, kad bus smagu išvysti J. Mačiulį, kuris pats ne vienerius metus rungtyniavo „Žalgiryje“. J. Mačiulis aikštėje vidutiniškai praleidžia po 15 minučių (15:23), per kurias pelno 6,7 taško.

„Jonas yra geros formos, eilę rungtynių sužaidžia gerai. Jis turi pagalbininko rolę ir jis ją atlieka. Tačiau, jei tik jo gynėjas atsipalaiduoja, ar komandiškai atsiranda spraga, jis nubaudžia varžovus. Mums reikia žaisti savo žaidimą, „Real“ turi trūkumų, apie kuriuos nekalbėsiu. Nėra tokios komandos, kuri neturi problemų ir mes bandysime ja pasinaudoti“, - sako Š. Jasikevičius.

„Aišku malonu susitikti su Jonu – juk kitose Eurolygos komandose nėra daug lietuvių. Faktas, kad malonu. Manau ir jam malonu, kad atvažiuoja „Žalgiris“, - įsitikinęs A. Milaknis.

„Žalgiris“ ir „Real“ susitiks ketvirtadienį 22.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)