„Kai kurių žaidėjų dar neperpratau. Aišku, dar mes mažai kartu, bet nesuprantu, kaip žaidėjas gali būti aplošiamas CSKA krepšininkų didesnio noro ir geresnės kovos. Jei meistriškumu įveikia, tai suprantu, bet jei noru – nesuprantama. Blogiausia, kad iš kai kurių žaidėjų nėra reakcijos. Su tokiu žaidimu tikrai ne kažką“, – kalbėjo trečią pralaimėjimą Eurolygoje patyrusios Kauno ekipos strategas.

Š. Jasikevičius bedė pirštu į didžiausią žaliai baltų problemą – žaidimo plano nesilaikymą, kai to labiausiai reikia.

„Nežinau, ką tai pasako apie mūsų potencialą, bet mes sugebame sugrįžti iki 4 taškų. Po jų seka trys iš eilės taktinės klaidos. Jos mums kainuoja 9 taškus ir rungtynės pasibaigia. Abejoju, ar dar kartą įmanoma su CSKA sugrįžti į rungtynes. Norėčiau, kad kai kurie žaidėjai sužaistų atkarpą bent jau lygiai, bet jie per daug iš mūsų atima, reikia ieškoti sprendimų. Nežinau, ar turiu daugiau variantų“, – trūkčiojo pečiais Šaras.


Anot jo, rungtynėse Maskvoje pasiteisino žaidimas žemu penketu: „Tačiau mums dabar labai trūksta solidumo, nes nesilaikome žaidybinio plano. Treneris galėtų išeiti ir pasakyti: „Sveiki, mano planas nesuveikė“. Šį kartą galiu pasakyti, kad jo nesilaikoma ir nesuprantu, kodėl“.

Paklaustas, kaip pavyko žalgiriečiams sugrąžinti intrigą, kai skirtumas išaugo iki 15 taškų, Š. Jasikevičius teigė, kad tie, kurie buvo aikštėje, nieko nedalijo už dyką. „O esmė ta, kad paprastai dalijame už dyką“, – kalbėjo jis.

„Žalgirio“ strategas negailėjo gerų žodžių jaunimui. Likus iki rungtynių pabaigos žaisti 3 minutes aikštėje pasirodė Martynas Arlauskas, Gytis Masiulis ir Paulius Valinskas. Visi trys pelnė taškus, o P. Valinskas pribloškė visus pataikydamas tris tritaškius – paskutinįjį su finaline rungtynių sirena – ir skirtumą sumažino iki 3 taškų.

„Jausmas fantastinis. Jie pataiko prieš tokius Europos grandus. Vėlgi, sužaidėme tą gerą atkarpą. Nebūtų P. Valinskas pataikęs tuos tris fantastinius tritaškius, jie būtų sužaidę lygiai, o jie dar pataikė ir ėjo į priekį“, – pasidžiaugė treneris ir vėl grįžo prie pagrindinės savo auklėtinių bėdos.

„Supaprastinti gynybos dar labiau negaliu. Tris dienas dirbome prie žaidimo plano. Viena yra dirbti, kita – vykdyti. Bet tai nėra kažkas sudėtingo. Kiti treneriai pastebės, kad tai nėra sudėtingos taisyklės. Mes negalime sudėtingesnių įvesti, nes žaidėjų galvos bus dar labiau sumaltos“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Pasak jo, jei galima laikytis plano 80 proc., tai kodėl lieka 20 proc., kurie kainuoja komandai 12–20 taškų. „Kodėl gauname 2+1? Turi būti pasiruošęs padaryti tą baudą anksčiau. Esu labai nusivylęs“, – sakė Lietuvos čempionų strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)