Kalbos apie galimą Š. Jasikevičiaus ir „Barcelonos“ klubo bedradarbiavimą nėra jokia naujiena.

Dar pernai vasarą pačioje Ispanijoje netrūko kalbų apie galimą Š. Jasikevičiaus tapimą vyriausiuoju komandos treneriu.

Ispanų portalas AS.com birželį buvo paskelbęs, kad Šaras su Barselonos klubu artimiausiomis dienomis turėtų pasirašyti dvejų metų trukmės sutartį su galimybe pratęsti ją dar vienam sezonui.

Barselonos klubo vadovai, ieškodami naujo trenerio, kontaktavo su Davidu Blattu ir Georgios Bartzoku, tačiau būtent lietuvis visuomet buvo pagrindinis katalonų taikinys.

Tačiau tarp Šarūno Jasikevičiaus ir darbo Ispanijoje yra viena kliūtis, kol kas neleidžianti tapti bet kurios Ispanijos ACB lygos klubo vyriausiuoju treneriu.

Tai griežti ACB lygos treneriams keliami reikalavimai dėl darbo stažo. Š. Jasikevičius turi per mažai vyriausiojo trenerio patirties, kad galėtų vadovauti aukščiausios lygos Ispanijos klubui. Komandai negali vadovauti strategas, neturintis dviejų metų patirties vyriausiojo trenerio poste.

Tad 2016-ųjų vasarą „Barcelona“ pasirašė sutartį su 51-erių graiku Georgios Bartzoku. Tačiau naujas treneris kol kas negarantuoja norimų rezultatų. Vargu, ar Eurolygoje užimama 11 vieta (10 pergalių/ 16 nesėkmių) yra tai, apie ką prieš sezoną svajojo katalonų klubo vadovai.

Šaras Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo treneriu dirba kiek daugiau nei metus. Praėjusio sezono viduryje, 2016-ųjų sausį Kauno „Žalgirio“ komandos stratego poste Š. Jasikevičius pakeitė Gintarą Krapiką, o vėliau su klubu sudarė ilgalaikę sutartį iki 2018-ųjų vasaros, tačiau joje buvo numatyta išimčių priimti pelningesnį kitos šalies pasiūlymą.

Tad oficialiai prie kurios nors Ispanijos ACB lygoje žaidžiančio klubo galėtų prisijungti tik 2018-ųjų pradžioje.

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas minėjo, jog norėtų, kad Š. Jasikevičius ir toliau treniruotų Kauno komandą, tačiau tuo pačiu teigė netrukdysiantis Šarui pereiti į kitą klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)