„Pasiruošimas vyksta pagal planą, vyrai gerai dirba. Taisome tuo dalykus, kuriuos žinome, kad reikia taisyti. Turime eiti į priekį. Akcentuojame tą patį – daugiau agresijos, daugiau detalių. Turime žaisti dar kiečiau, kad galėtume siekti pergalių pačiame aukščiausiame lygyje. Treniruočių procesu esu labai patenktintas – norėtųsi, žinoma, kad viskas, ką dirbame pereitų ir į žaidimą aikštėje“, – prieš rungtynes žurnalistams kalbėjo 39-erių Š. Jasikevičius.

Pasak kauniečių stratego, jam jau aiškėja, kur slypi prasto žaidimo pastaruoju metu priežastys. Viena pagrindinių problemų – gynyba.

„Dvejos rungtynės prieš tai gynyboje buvo prastos, Madride jau buvo geriau. Tačiau kietumo stygius neleidžia mums išlaikyti geros gynybos visas 40 minučių“, – dėstė naujai iškeptas treneris. – Žiūrėjome video iš Madrido ir rungtynes Vilniuje. Matome tas pačias klaidas. Svarbiausia – kreipti dėmesį į detales. Aukščiausio lygio krepšinyje detalės yra pats svarbiausias dalykas. Iš detalių aukšto lygio varžovas gali lengvai pakreipti rungtynes sau palankia linkme“.

Anot jo, „Olympiakos“ yra viena kiečiausių fizine prasme komandų Eurolygoje, o žaidėjai – psichologiškai labai stiprūs – matę ir šilto ir šalto.

„Komandos pagrindas išliko iš tos dukart Eurolygos čempionų sudėties. Puolime jie turi du banginius – Vassilį Spanoulį ir Georgios Printezį. Gynyboje žaidžia visi, ir žaidžia labai gerai. Manau, jų agresyvumas gynyboje kelia nerimą ne tik man, bet ir daugeliui Europos trenerių“, – apie penktadienio varžovus kalbėjo specialistas.

Visgi pažymėtina, kad Pirėjo klubas lenkia kauniečius beveik visose statistikos kategorijose ir ginasi gerokai patikimiau. „Olympiakos“ apskritai yra geriausiai besiginanti Eurolygos komanda – į savo krepšį praleidžia 69,8 taško. Kauno ekipa varžovams leidžia įmesti 77,5 taško. „Žalgirio“ žaidėjai geriau daro tik vieną dalyką – meta baudas.

„V. Spanoulis yra aukščiausio lygio žaidėjas. Mums svarbiausia nenusileisti jiems noru. Reikia žaisti agresyviai, ant pražangos ribos. Nes tokio patyrusio žaidėjo ne daug kuo gali nustebinti. Jis bus naudingas savo komandai bet kokiu atveju. Mes turime stengtis sumažinti jo efektingumą, nes jis pakelia ir savo komandos draugų žaidimo lygį. Turime eiti į aikštę ir palikti širdį“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Tuo metu puolėjas Siimas-Sanderis Vene tvirtino, kad treneris jau pakeitė komandos žaidimo sistemą.

„Pasidarėme agresyvesni, greičiau judame, treneris šiek tiek pakeitė sistemą. Kol kas negaliu pasakyti, ar tai į gerą, dar nedaug rungtynių buvo, matysime“, - tvirtino estas.

Pasak jo, Eurolygoje žalgiriečiai ginklų dar nesudeda, nors pralaimėjo visas tris pirmąsias TOP-16 etapo rungtynes.

„Pralaimėjimai niekada nėra gerai. Tačiau dar liko vienuolika mačų, nėra kada liūdėti. Reikia žaisti toliau, – tvirtino krepšininkas. – Pralaimėjimas „Lietuvos rytui“ nebuvo sukrečiantis. Sukrėtimas buvo po ankstesnių pralaimėjimų ir trenerio pakeitimo“.

Kauno ir Pirėjo komandų dvikova penktadienį prasidės 19.45 val.

F grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų ir praleistų taškų skirtumas):

1.Bambergo „Brose Baskets“ (Vokietija)321252:217
2.Maskvos CSKA (Rusija)321277:254
3.Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija)321228:215
4.Madrido „Real“ (Ispanija)321255:260
5.Maskvos sr. „Chimki“ (Rusija)321237:244
6.Vitorijos „Laboral Kutxa“ (Ispanija)312233:226
7.Barselonos „Barcelona“ (Ispnaija)312231:237
8.Kauno „Žalgiris“ (Lietuva)303217:277
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)