Džiaugėsi gynyba

„Malonu, kad laimėjome. Žaidėme geru intensyvumu gynyboje. Šiandien mūsų gynyba pasiteisino - žaidėme tiksliai, kaip ir norėjome. Padėjome vienas kitam su dideliu intensyvumu. Tačiau problemos išlieka tos pačios – prastas baudų pataikymas ir kova dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu. Be to, padarėme nemažai klaidų. Šiuos tris dalykus reikia taisyti, norint pagerinti savo žaidimą. Nereikia galvoti, kad viską darome gerai, nes reikia laimėti dar vienerias rungtynes. Norisi žaisti geriau“, - po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas Rimantas Kaukėnas.

„Sveikinu savo žaidėjus, nes žaisti finale nėra lengva. Jie buvo ištroškę pergalių ir aš didžiuojuosi, kad komandoje yra tiek asmenybių. Džiaugiuosi, kad žaidėjai turi tokį charakterį. Dėkoju sirgaliams, kurie stumia mus į priekį. Mes įrodėme, kad nesistengiame laimėti rungtynių vien puldami, todėl sunkiai dirbome gynyboje. Galbūt paskutiniame kėlinyje gynyba kiek sušlubavo. Tačiau būtent gera gynyba buvo raktas į pergalę. Džiaugiuosi, kad žaidėjai po sėkmingos pradžios neatsipalaidavo ir pergalingai užbaigė rungtynes. Vis dėlto dar yra daug dalykų, kuriuos reikia tobulinti. Pirmiausia – baudų metimai, kurių prametėme net dešimti. Be to neramina klaidų skaičius. Važiuojame į Vilnių gerbdami varžovus, tačiau mums reikia tik pergalės“, - teigė Joanas Plaza.

Treneris iš Ispanijos taip pat nesileido į kalbas, kad „Žalgiriui“ būtų maloniau lemiamą pergalę iškovoti Kaune, o ne sostinėje.

„Patikėkite, mes tikrai stengsimės laimėti Vilniuje. Jei mes būsime pajėgūs laimėti – mes tą ir padarysime. Gal kažkam patiktų, kad paskutinė pergalė būtų Kaune. Tačiau aš ne tam keliavau 3 tūkst. kilometrų, kad pralaimėčiau. Net nenoriu spekuliuoti tokiais dalykais“, - sakė J. Plaza.

Neatsigavo po nesėkmės namuose

„Lietuvos ryto“ atstovai po rungtynių teigė, kad didelę įtaką komandai padarė nesėkmė antrose finalo serijos rungtynėse Vilniuje. Vilniečių manymu, rungtynėse namuose „Lietuvos rytas“ buvo labiau vertas pergalės.

„Atsiprašau visų sirgalių ir miesto, už tokį pasirodymą, nes toks žaidimas yra nepateisinimas. Mes suprantame, kai pralaimi sunkias rungtynes namuose, žaisti po 48 val. nėra lengva. Tačiau tai nėra pasiteisinimas. Belieka pasveikinti „Žalgirį“, jie puikiai atliko savo darbą. Mes privalome antradienį žaisti kur kas geriau, turime pademonstruoti discipliną. Visi žino, kad mūsų komanda yra kur kas geresnė, nei matėme šiandien. Mes negalime atrodyti taip, kaip šiandien. Po pirmųjų rungtynių sakiau, kad negalime pralaimėti dviejų rungtynių iš eilės, tačiau žaidžiame su labai stipria komanda. Be to, mes nusipelnėme pergalės Vilniuje, tačiau mums nepasisekė, nors mes kontroliavome rungtynių eigą. Bet mums reikia keltis ir kovoti, nereikia verkšlenti. Bet šiandien aš esu labai nusivylęs rungtynėmis“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas Dirkas Bauermannas.

„Ką čia daug prišnekėsi... Atrodėme šūdinai. Niekas nesigavo. Komanda buvo kaip iš kosmoso. Nereikia nieko kaltinti – laimime kaip komanda ir pralaimime kaip komanda. Gaila, nuvylėme savo sirgalius, savo miestus. Antradienį bandysime nustebinti, nors kol kas tai nepavyksta. Bandysime kovoti“, - spaudos konferencijoje žodžių į vatą nevyniojo Steponas Babrauskas.

Ketvirtosios finalo serijos rungtynės antradienį bus žaidžiamos Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)