Kaip iš natų FIBA Čempionų lygos akistatoje startavę vilniečiai jau 13-ą min. triuškino varžovus 39:18, skirtumas daugiausiai buvo išaugęs iki 22 taškų.

Po mačo Turkijos vidutiniokų atstovai dūsavo panašiai rungtynių pradžią pramiegoję jau ketvirtą kartą iš eilės.

„Buvome „minkšti“ ir lėti, tokia pirma pusė nustūmė mus į varganą padėtį“, – sakė „Bahčešehir“ atakų organizatorius Langstonas Hallas.

Savo ruožtu, „Ryto“ stovykla kalbėjo apie kokybiškiausią gynybą, kokią tik iki šiol buvo pavykę pademonstruoti nuo sezono pradžios.

„Taip gerai šiame sezone tikrai dar nesigynėme – atrodė, kad galėtume sustabdyti bet ką. Tik reikia tai daryti ne 20, o 40 min., jei norime pasiekti savo tikslų. Mes juk nenorime čia ir sustoti“, – pažymėjo sportinę formą pamažu atgaunantis įžaidėjas Benedekas Varadi.

„Žaidėjai nusipelno pagyrų, pastarąsias dvi dienas jie buvo labai susikaupę ir visiškai susikoncentravę į šias rungtynes. Sustabdėme oponentus pirmoje pusėje: vykdėme susitarimus, rinkomės atšokusius kamuolius, išstumdavome varžovus iš pozicijų. O iš antrosios dalies reikėtų pasimokyti“, – komentavo treneris Giedrius Žibėnas.

Iškart po pertraukos svečiai spurtavo 8:0, vėliau priartėjo jau 7 taškų atstumu, o paskutinę mačo minutę nuo jo nukirpo dar du taškus.

Nors „Bahčešehir“ progų turėjo, vis dėlto „Rytas“ nepakartojo praėjusios savaitės Kauno „Žalgirio“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ nuotykių tarptautinėje arenoje ir galutinai rungtynių kontrolės nepametė.

„Gal čia ir pasireiškia skirtinga branda. Turkai – aukšto lygio komanda, turi daug patyrusių žaidėjų. Po pertraukos jie suaktyvino žaidimą, kaip jiems dažnai pasitaiko šiame sezone – ne kartą yra panaikinę 20 taškų deficitą. Matai, kas tokie eina į aikštę, ir supranti, kad tuoj viskas gali prasidėti iš naujo.

O mes per dažnai reagavome į klaidinančius judesius, virsdavusius prasiveržimais, laisvais metimais. Turbūt taip netoleruotina. Ką gi, nors ir su skausmais, bet augame. Ne pirmą kartą patys save priverčiame kentėti, užtat turime tokią žaidėjų grupę, su kuria tai daryti įmanoma“, – svarstė G. Žibėnas.

Abi komandos antradienį turėjo aiškiai išreikštus lyderius. M. Fosteris nugalėtojams pelnė 30 taškų, iš jų pusę – lemiamo ketvirčio metu. Dvikovos pabaigoje amerikietis galėjo mėgautis tribūnų jam dedikuota skanduote „MVP, MVP!“. Tuo metu Jerry Boutsiele atsakė 23 taškais bei atkovojo 10 kamuolių.

Pastarąjį G. Žibėnas pavadino geriausiu vidurio puolėju Čempionų lygoje, tuo metu M. Fosterį – vienu geriausių gynėjų.

„Mes įpratę matyti, kaip jis žaidžia su kamuoliu, bet šiandien Marcusas labai dažnai priimdavo gerus sprendimus ir neturėdamas kamuolio. Varžovai kartais dvigubino gynybą prieš jį, skyrė tikrai daug dėmesio, ir Marcusas tinkamai į tai reagavo – šiandien jis žaidė komandai. Tai jį daro tik dar geresniu ir įdomesniu žaidėju“, – gyrė 38-erių specialistas.

Beje, jis kiek prarado kantrybę po kelių klausimų apie komandos gynybą sulaukęs dar vieno – apie paties trenerio emocingą reakciją po finalinės sirenos.

„Emocijų niekada neslepiame ir neslėpsime. Tikrai deramai atšvęstume tokią pergalę, bet, deja, tam nėra laiko. Mes tikrai džiaugiamės laimėję prieš talentingą komandą – visi turime atsimerkti ir įvertinti, kokios yra mūsų varžovų sudėtys.

Mes – tokia tauta, kuriai visąlaik bus blogai. LKL pirmaujame pagal pelnytus taškus, Čempionų lygoje esame geriausių ketverte – esame komanda, kurios žaidimą smagu žiūrėti. Aišku, visi gali surasti priekaištų dėl gynybos. Bet jei akcentuosime vien tik ją, tada vėl bus blogai, nes žaisime nuobodų krepšinį. Atrodo, niekada nebus gerai“, – purtė galvą „Ryto“ strategas.


Šeimininkams antradienį negalėjo padėti traumuotas Lukas Uleckas.

„Rytas“ kovas TOP-16 etapo J grupėje praėjusią savaitę pradėjo pralaimėjimu išvykoje Manresos BAXI (Ispanija) krepšininkams 69:82. Tuo metu „Bahčešehir“ taip pat svečiuose 68:74 neatsilaikė prieš Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija).

Pasirodymą vilniečiai tęs vasario 8 d. priimdami vokiečius.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją