Sostinės ekipos vyriausias treneris Giedrius Žibėnas po rungtynių konstatavo, kad jo auklėtiniai pademonstravo charakterį ir nusipelnė pergalės.

„Nors kūnai nebuvo švieži, bet į rungtynes mes įėjome šviežiomis galvomis. Turėjome labai sunkią kelionę iš Vokietijos, bet žaidėjai pademonstravo charakterį. Pirmoje rungtynių dalyje davėme varžovams daug nuolaidų, leidome pelnyti lengvus taškus. Bet antroje dalyje susitvarkėme, atsirado disciplina gynyboje, apsigynėme vienas prieš vieną ir rungtynes perlaužėme būtent savo gynybos dėka. Puolime tikrai galime žaisti geriau, tik turime tikėti savo metimais ir jie ateis“, – teigė G. Žibėnas.

Vis dėlto, anot „Ryto“ stratego, pergalės kaina buvo gerokai per didelė. „Bet šiaip, kalbant apie rungtynes – jos mums per daug kainavo. Gali būti, kad labai ilgam praradome Tannerį. Turiu pasakyti, kad nesame patenkinti teisėjų darbu ir to epizodo traktavimu. Krepšininkui ne šiaip lūžo žandikaulis, jis yra tiesiog sutraiškytas, tad mes tikrai sieksime, kad lyga tinkamai įvertintų šį epizodą. Už tokius dalykus žaidėjai yra diskvalifikuojami, bent jau šalinami iš rungtynių. Nenoriu nieko šnekėti, kol mes jo neišnagrinėjome iš visų kampų, tačiau K. Berzinis nėra pats švariausias žaidėjas ir visa lyga tai žino. Ir jei į šį epizodą nebus atkreiptas deramas dėmėsys, bus labai keista. Čia nebuvo krepšinio epizodas. Ir tai su šiuo žaidėju ne pirmą kartą taip nutinka“, – pastebėjo G. Žibėnas.

Nors sezono pradžioje „Rytas“ patyrė kelias skaudžias nesėkmes LKL ir FIBA Čempionų lygoje, bet G. Žibėnas tikino, kad sunki sezono pradžia buvo lengvai prognozuojama. „Mes komplektaciją baigėme gan vėlai, tad dar tik pradedame įsibėgėti. Tikrai nekeliame jokios panikos, nes žinome, kad įsibėgėsime ir viskas bus gerai. Lyginant su ankstesnėmis LKL rungtynėmis, manau, kad komanda labai gerai sureagavo. Mano kaltė buvo, kad prieš Uteną nenuteikiau komandos, bet po to visi pasidarėme išvadas ir bendras fonas buvo labai pozityvus. Neturiu jokių nusiskundimų žaidėjų požiūriu ir atsidavimu.
Mums reikia laiko, kad žaidėjai įprastų vienas prie kito, kad jaustųsi patogiai. Bet tai atsiras. Gal vieniems spalį, kitiems gruodį, bet atsiras. Ir krepšys mūsų snaiperiams atsiriš, aš tuo tvirtai tikiu“, – patitkino „Ryto“ vyriausias treneris.

Kitas rungtynes „Rytas“ žais spalio 16 d. Klaipėdoje su vietos „Neptūnu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)