Europos taurės ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių Valensijos komanda išsiveržė į priekį 1-0. Antrasis mačas penktadienį bus žaidžiamas Vilniuje.

Faktas, kad jame „Ryto“ komandai nebegalės padėti įžaidėjas Chrisas Krameris. Būtent su amerikiečiu buvo susijęs pats ryškiausias ir nemaloniausias rungtynių Valensijoje epizodas.

Antrame kėlinyje greitos atakos metu 30-metis gynėjas patyrė itin skausmingą kelio traumą, susitikimas trumpam netgi buvo sustabdytas, o kenčiančio Ch. Kramerio šauksmai girdėjosi ne tik „La Fonteta“ arenos publikai, bet ir televizijos transliacijos žiūrovams.

Po kurio laiko, padedamas medicinos personalo, Ch. Krameris vargais negalais paliko salę, o Valensijos žiūrovai žaidėją išlydėjo plojimais. Iki skausmingos nelaimės amerikietis buvo spėjęs pelnyti 3 taškus, atkovoti 4 kamuolius ir atlikti 2 rezultatyvius perdavimus.

Nors oficiali diagnozė dar nėra paskelbta, žaidėjui greičiausiai plyšo kryžminiai kelio raiščiai ir sezonas jau yra baigtas. Taigi, „Rytas“ vėl neteko dar sąlyginai neseniai po ankstesnių traumų pasveikusio kapitono, nebegalėsiančio ekipai padėti ir per lemiamas LKL čempionato kovas.

Praradę vieną iš emocinių lyderių, Valensijoje sostinės krepšininkai kurį laiką dar laikėsi ir po 20 min. pirmavo 30:24, tačiau antroje pusėje užstrigo puldami, nebesulaikė varžovų snaiperio Matto Thomaso ir leido šeimininkams perimti iniciatyvą, o ketvirtame kėlinyje apskritai lengvai įgyti dviženklę persvarą.

„Nutiko blogiausia, kas galėjo nutikti. Visų pirma, Kramerio trauma, o vėliau po pertraukos mes praradome koncentraciją tiek gynyboje, tiek puolime.

Tai buvo šių rungtynių lūžis. Pirmoje mačo pusėje mes laikėmės, kovojome, tačiau antroje subyrėjome. Tokiose serijose panašūs dalykai yra esminiai – jeigu mes norime įveikti Valensijos komandą, mūsų koncentracija ir discipilina turi būti aukščiausio lygmens“, – po rungtynių tvirtino D. Adomaitis.

Kad Ch. Kramerio praradimas sukrėtė komandą, neslėpė ir „Ryto“ krepšininkai, o Rokas Stipčevičius apskritai kalbėjo, kad amerikiečio sveikata šiuo metu yra pats svarbiausias dalykas.

„Manau, kad svarbiausias dalykas šiuo metu yra Chriso praradimas ir jo sveikata. Tai mus paveikė, tačiau toks yra krepšinis ir iš šių sunkių rungtynių mes turime pasimokyti. Vilniuje tikrai galime pasiekti revanšą ir gauti teisę žaisti trečias rungtynes. Mes negalime pamiršti to, kas įvyko Valensijoje, mes turime išmokti pamoką. Buvome baudžiami už klaidas, tačiau jeigu jas ištaisysime, tikrai galime įveikti varžovu“, – tvirtino kroatas.

„Chirsas patyrė sunkią traumą ir mes likome vos su vienu įžaidėju. Nepataikėme nedengiami, o jie mus baudė greitomis atakomis. Varžovai pajuto ritmą ir nutolo. Grįžus namo mums reikia žiūrėti vieo ir išsiaiškinti, ką padarėme blogai, kur buvo daromos klaidos. Negalime jų kartoti susitikime Vilniuje“, – Rokui pritarė ir Eimantas Bendžius, Valensijoje pataikęs vos 1 iš 7 tritaškių metimų.

Atsakomosios rungtynės Vilniuje vyks penktadienį 19 val. Jei vilniečiai pasiektų revanšą, trečiasis mačas bus žaidžiamas Valensijoje kitą savaitę.

Pažymėtina, kad sunkus mačas be Ch. Kramerio vilniečių laukia ir ateinantį sekmadienį, kai į sostinę žaisti LKL mačo atvyks revanšo už pralaimėjimą Karaliaus Mindaugo taurėje sieksiantis Kauno „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)