Šeštadienį sostinės ekipa namie 106:82 sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Nors dar antrajame kėlinyje varžovai buvo triuškinami dvigubai (52:26), po pertraukos vilniečiai nustojo bėgti į priekį.

„Rungtynės prasidėjo gal per daug gerai, o tas lengvumas padarė įtakos antrai pusei. Trečią kėlinį pradėjome neteisingai, su klaida ir neagresyviais sprendimais. Po to ne tik puolimas nesisekė, bet ir gynyba pasidarė kiaura.

Sunkiausia buvo prisiprašyti, kad komanda prasižengtų ir nutrauktų varžovų atakas, bet mes tai dar išmoksime“, – spaudos konferencijoje kalbėjo D. Kairys.

Pirmojoje susitikimo pusėje „Rytas“ pataikė 10 tolimų metimų iš 13 (77 proc. taiklumas), o nuskambėjus finalinei sirenai galėjo džiaugtis 58 proc. taiklumu (18/31).

„Mes esame snaiperių komanda, pasirodo. Jei proga sukurta teisingai, mums visi metimai geri – tritaškiai taip pat. Žaidėjai turi žalią šviesą mesti tiek, kiek nori. Su kai kuriomis sąlygomis“, – sakė treneris.

Nors ir džiaugėsi pergale, D. Kairys įžvelgė, kur jo auklėtiniams dar reikia tobulėti. Be to, strategas nepamiršo pagirti komandos jaunimo.

„Dar norisi solidumo, vientisumo, išlaikyti liniją teisingo krepšinio, o ne žiūrėti į rezultatą ir daryti tai, kas lengviau. Reikia gerbti kiekvieną ataką ir žaisti teisingai.

Labai džiaugiuosi jaunųjų krepšininkų indėliu – Lukas Uleckas ir Augustas Marčiulionis sužaidė geras rungtynes bei davė mums teisingo žaidimo reikiamu metu“, – dėstė „Ryto“ vairininkas.

Tuo metu „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas akcentavo, jog prieš „Rytą“ reikia gintis su didele energija.

„Nepavyko rungtynių pradžia, ypač gynyboje. „Ryto“ puolimą matote visi, jie laiko labai aukštą tempą. Varžovai turi atstovėti, visi žaidėjai turi įdėti energijos, ypač gynyboje. Šiandien to nebuvo“, – sakė G. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)