FIBA Čempionų lygos rungtynėse namuose „Rytas“ (1/2) 81:85 nusileido Rygos VEF (2/1).

Lietuvos vicečempionai mačo pradžioje iškart buvo pasiųsti į nokdauną – 2:19. Bet stebėtinai greitai „Rytas“ sugebėjo persigrupuoti ir antro ketvirčio pabaigoje jau buvo priekyje.

„Antras rungtynės iš eilės pradėjome šitaip. Tai užgavo savigarbą, supykome ant savęs. Pagyvėjo atsarginių suolas, pamatėme, kad galime spausti varžovus, sukilo geros emocijos. Reikėjo tik vienos kibirkšties, vieno perimto kamuolio, ir užsivedė visa komanda. Antras kėlinys buvo vienas geriausių šiame sezone“, – komentavo Augustas Marčiulionis.

18-metis gynėjas sužaidė geriausias rungtynes vilkėdamas „Ryto“ aprangą ir pagerino savo asmeninius rezultatyvumo (15 taškų) bei rezultatyvių perdavimų (7) rekordus.

Daugiau taškų į VEF krepšį – 20 – suvertė tik Martynas Echodas.

Vis dėlto dėmesio centre po mačo atsidūrė kitas sostinės klubo žaidėjas.

M. Ndouras žaidė 29 min. ir pelnė 9 taškus. Būtent jo pasirodymas aikštėje užbaigė „Ryto“ nuopuolį pirmame kėlinyje ir virto geriausiu komandoje +/- rodikliu (+9).

Puolėjas tik likus kiek daugiau nei valandai parskrido į Vilnių iš Ruandos, kur kelioms savaitėms buvo įstrigęs dėl teigiamo koronaviruso testo.

„Jeep“ arenoje jau su sportine apranga jis pasirodė likus 10 min. iki pirmojo ginčo kamuolio.

„Jam didžiausia pagarba. Neįtikėtina, kaip žaidė žmogus, išlipęs tiesiai iš lėktuvo, prieš tai sirgęs, nežinia kiek sportavęs“, – stebėjosi A. Marčiulionis.

„Jis pasielgė didvyriškai, atvažiavo į rungtynes tiesiai iš oro uosto su policijos palyda. Maurice'as parodė didelę širdį“, – pažymėjo D. Kairys.

Po pertraukos vienu metu vilniečiai pirmavo 11 taškų skirtumu, bet krito į dar vieną duobę 0:12, o rungtynių pabaigoje leido VEF išsivežti svarbią pergalę į Rygą.

„Man patiko „Ryto“ sunkioje situacijoje parodytas charakteris. Pradžioje sukūrėme aibę momentų efektingiausių epizodų rinkiniui, viskas klojosi net pernelyg lengvai. Pasidarėme nerūpestingi, pradėjome klysti ir jie kažkaip grįžo į rungtynes. Mums pasisekė, kad galiausiai laimėjome“, – pripažino latvių vairininkas Janis Gailitis.

„Pradžioje mums trūko drąsos – gal dėl prarasto ritmo, treniruočių stygiaus, netekčių sudėtyje. Po to supykome ant savęs ir parodėme gyvybę. Kontroliavome rungtynes, radome išeičių gindamiesi, rinkome taškus per baudos aikštelę. Bet trečio kėlinio pabaigoje visiškai nesukontroliavome Kyle'o Allmano“, – apgailestavo D. Kairys.

43-ejų specialistas teigė po mačo iš karto eisiantis į pasitarimą su klubo vadovais dėl naujo vidurio puolėjo paieškų.

Šiame sezone „Rytas“ jau buvo trumpam pasitelkęs veteraną Tautvydą Lydeką, bet dabar treneris norėtų kitokio stiliaus žaidėjo.

„Ieškome, kas galėtų aikštėje keisti M. Echodą. Tuomet M. Ndourą galėtume išnaudoti tik sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Įsivaizduojate: Echodas, Ndouras, ir dar Arnas Butkevičius vienu metu aikštėje – būtų labai stipru gynybos atžvilgiu“, – planavo D. Kairys.

Rungtynėms registruotas antradienį buvo ir kojos raumenį pasitempęs Andrew Goudelockas, tačiau nuo atsarginių suolo amerikietis taip ir nepakilo.

„Rytui“ taip pat trūko traumuotų A. Butkevičiaus ir Roko Gusčio bei sergančio Ryano Boatrighto.

Nors „Jeep“ arenos tribūnos dėl karantino ribojimų liko tuščios, ištikimiausi sirgaliai buvo šalia komandos. Prasidedant rungtynėms kelios dešimtys „B tribūnos“ aistruolių ant arenos stogo uždegė fakelus, taip paminėdami ir savo grupuotės 22-ą gimtadienį.

Antradienį kitame E grupės mače Strasbūro SIG (Prancūzija, 2/1) namuose 77:57 pranoko Atėnų „Peristeri“ (Graikija, 1/2).

Pasirodymą Čempionų lygoje vilniečiai gruodžio 23 d. pratęs antra iš eilės akistata su VEF – tik jau Rygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)