Pakilusi temperatūra, sutrikęs virškinimas – visi sunegalavę Lietuvos vicečempionų žaidėjai skundėsi tais pačiais simptomais, bet iki galo patys nėra tikri, koks virusas įsisuko į ekipą.

Pavyzdžiui, 114 kg įprastai sveriantis E. Kairys neteko net 9 kilogramų.

„Savaitę gyvenau džiūvėsėliais ir ryžiais. Praradau tikrai daug svorio, dabar reikia kažkaip jį atgauti. Tikriausiai tai rotavirusas, kaip ir kitiems“, – Krepšinis.lt sakė aukštaūgis.

Nereikėtų pamiršti, jog „Ryto“ priekinėje linijoje Klaipėdoje trūko ir traumuoto Martyno Echodo. Galbūt sveikatos problemos prisidėjo prie to, jog antroje finalo pusėje vilniečiai nebeatlaikė Kauno „Žalgirio“ pasiūlyto intensyvumo ir kapituliavo 60:80?

Šiuo klausimu titulą praradusios komandos atstovų nuomonės išsiskiria.

„Visą savaitę persekiojo traumos, į komandą buvo įsimetęs kažkoks virusas. Vieni iškrisdavo, reikėdavo pastiprinimo iš jaunimo komandos. O savaitė buvo įtempta, reikėjo kiekvieno žaidėjo energijos.

Viską įvertinus, manau, kad antra vieta mums yra geras pasiekimas. Norėjosi didesnės kovos finale, daugiau intrigos. Bet laimėjo stipresnė komanda.

Kol kūrėme progas, pataikėme savo metimus, tol laikėmės. Gynyboje klaidų buvo ir pradžioje, bet dar ne tokių kritinių, kaip antroje pusėje. O „Žalgirio“ agresyvumas išaugo, mes į jį neatsakėme. Jeigu retkarčiais ir susikurdavome progų, nepataikydavome nedengiami. Patys esame dėl to kalti“, – kalbėjo A. Butkevičius.

E. Kairys mano kiek kitaip.

„Sveikatos būklė pralaimėjimui neturėjo įtakos. Nesvarbu, kad po viruso, ligos – reikia keliais eiti ir bandyti laimėti. Tiesiog nepasisekė. Du kėlinius viskas buvo gerai, trečiame sugriuvome. Atrodė, kad išėjome į aikštę išsibalansavę, atsipalaidavę. Pačiam keista – rungtynės tokios svarbios, kad atsipalaiduoti nelabai ir įmanoma“, – komentavo „Ryto“ bokštas.

Sostinės klubo vairininkas Dainius Adomaitis po rungtynių užsiminė, jog pastarajam gali tekti net atsisakyti Dariaus Maskoliūno kvietimo į Lietuvos rinktinę, kitą savaitę žaisiančią Europos čempionato atrankos rungtynes su Belgija ir Čekija.

„E. Kairys greičiausiai negalės vykti į Lietuvos rinktinę – jis toks išsekęs, kad jam artimiausiu metu gali tekti net į ligoninę, atgauti jėgas. Nedžiugina ir tas faktas, kad vakar temperatūra pakilo A. Butkevičiui“, – bėdas vardijo D. Adomaitis.

Pats E. Kairys tikino, kad Klaipėdoje žaisti dvi dienas iš eilės jam nebuvo pernelyg sunku, mat sveikata jau taisosi.

„Dabar jau trečia diena kaip jaučiuosi geriau. Aikštėje Marekas Blaževičius padėjo, dažnai keitėme vienas kitą, todėl labai sunku nebuvo. Ir rungtynių svarba suteikė papildomos energijos“, – pažymėjo šimtaprocentiniu tikslumu „Žalgirio“ krepšį atakavęs, 8 taškus, 4 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus surinkęs vidurio puolėjas.

Primename, kad į Lietuvos rinktinę jis pakviestas kartu su A. Butkevičiumi ir „Ryto“ kapitonu Eimantu Bendžiumi.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro nugalėtojams atiteko 40 tūkst. eurų piniginis prizas, „Rytas“ tenkinosi 25 tūkst. eurų čekiu.

Šiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone „Žalgiris“ ir „Rytas“ prieš tai kovėsi tris kartus, ir visus juos stipresni buvo Lietuvos čempionai: 88:70, 78:72 ir 71:61. Paskutinį sykį reguliariajame sezone komandos susitiks balandžio 13 d. Vilniuje.

Pernai „Rytas“ finale laimėjo prieš „Žalgirį“ rezultatu 70:67. Kauniečiai atnaujintą trofėjų yra iškovoję tris kartus.

Rungtynėse dėl trečios vietos sekmadienį Panevėžio „Lietkabelis“ 84:73 pranoko Klaipėdos „Neptūną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)