Trečiadienį paskutinėse L grupės rungtynėse „Rytas“ išvykoje 81:86 nusileido Sombathėjaus „Falco“ klubui, kuriam tai buvo vienintelė pergalė antrame etape.

Paskutinę minutę svečių viltis dar gaivino S. Smitho tritaškis nuo lentos, bet taikliai baudų metimus realizavę vengrai pranašumo neišbarstė.

S. Smithas per 23 min. pelnė 8 taškus ir išdalino 9 rezultatyvius perdavimus, taip pakartodamas geriausią asmeninį sezono pasiekimą. Tačiau 29-erių amerikietis buvo labai nepatenkintas dėl savo gynybos, kurią vadino svarbiausia nesėkmės priežastimi.

„Turiu prisiimti atsakomybę – nebuvau toks geras gynyboje, koks turėčiau būti, įstūmiau komandą į blogą padėtį. Aš esu tas, kuris nustato toną komandai, todėl esu tikrai nusivylęs savo gynyba. Manau, dėl to ir pralaimėjome“, – už kitų nugarų nesislapstė legionierius.

Kitaip dvikovą įvertino jo tautietis Jarvisas Williamsas, kuriam nesėkmė Vengrijoje neatrodo pasaulio pabaiga.

„Atidavėme visas jėgas, tik kartais gynyboje sužaidėme neužtikrintai. Bet vertinant bendrai rungtynės nebuvo blogos. „Falco“ antrame Čempionų lygos etape dar nebuvo laimėję, todėl galbūt jie šios pergalės geidė labiau nei mes“, – sakė puolėjas, pelnęs 15 taškų ir žaidęs rezultatyviausiai komandoje.

Tuo metu „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas, prieš savaitę kalbėjęs, jog ekipą reikia „išvalyti“ nuo tarpusavio nesutarimų ir destruktyvaus elgesio, konstatavo, kad panašių problemų neišvengta ir šįkart.

„Pirmoje dalyje padėjome vienas kitam ir pirmavome, bet žaidimas po pertraukos buvo nuviliantis. Vietoje to, kad kalbėtumėmės tarpusavyje, pradėjome ginčytis su teisėjais, praradome kontrolę gynyboje, padarėme brangiai kainavusių klaidų puolime. „Falco“ užuodė kraują ir nusipelnė pergalės“, – sakė 37-erių specialistas.

Vengrijos čempionams simbolinis taškas išties atrodė žymiai svarbesnis nei Lietuvos vicečempionams.

„Manau, kad šia pergale užbaigėme tikrai sėkmingą tarptautinį sezoną, kuriuo galime didžiuotis“, – įvertino 25 taškais „Rytą“ pavaišinęs „Falco“ lyderis Zoltanas Perlas.

„Pirmosios pergalės buvome nusipelnę jau anksčiau, bet gerai ir tai, jog ją turime bent jau dabar. Laimėjome po pertraukos pakeitę gynybos sistemą ir sustabdę varžovų metikus prie tritaškio linijos“, – pridūrė treneris Milosas Konakovas.

Dar prieš paskutinį turą „Rytas“ (2/4) nebeturėjo galimybių pajudėti iš trečios vietos L grupėje, „Falco“ (1/5) analogiškai buvo įstrigęs paskutinėje pozicijoje. Į ketvirtfinalį žengė Tenerifės „Lenovo“ (6/0) bei Strasbūro SIG (3/3).

Ketvirtfinaliuose taip pat varžysis Holono „Hapoel“, Liudvigsburgo „Riesen“, Manresos BAXI, Bursos „Tofaš“, Klužo-Napokos U-BT ir Malagos „Unicaja“. Burtai komandas į poras suskirstys penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją