31-erių 207 cm ūgio centras, bendraudamas su lkl.lt, prisipažino absoliučiai nesitikėjęs Čempionų lygos klubo kvietimo ir priminė Giedriui Žibėnui apie savo rimtą traumą.

„Buvau tikrai nustebęs, kad „Rytas“ norėjo pasirašyti sutartį. Sakiau Giedriui pats: jūs nežinote, ką gausite. Nesu žaidęs labai ilgai, kol kas neduosiu tokios naudos, kokią duočiau būdamas sveikas. Treneris atsakė, kad viską žino ir supranta, tad atsakiau, jog gerai, galime pabandyti“, – šyptelėjo E. Kairys.

Ant „Betsafe-LKL“ parketo žaidėjas grįžo kovo 5 dieną, kuomet 8 minutes rungtyniavo prieš Kėdainių „Nevėžį“. Pastaruoju metu E. Kairys žaidžia jau po maždaug 13–15 minučių. Kartu auga ir pasitikėjimas savimi.

„Emocijos sugrįžus buvo labai geros – puikus jausmas. Dar trūksta žaidybinio ritmo, tad bandau jo kaip įmanoma daugiau pasisemti kitam sezonui.

Manau, kad dabar esu gal 80 proc. tikrojo savęs. Kol kas sunku ir dėl fizinės būklės, ir dėl baimės, ir krepšinio pojūčio trūkumo – viskas susidėjo į vieną“, – sakė E. Kairys.

Jo statistika „Betsafe-LKL“ per 12 minučių siekia 5,3 taško, 2,3 atkovoto kamuolio bei 5,5 naudingumo balo.

Nepaisant to, kad rungtyniauja jau kelis mėnesius, aukštaūgis baimės jausmo atsikrato tik palengva.

„Džiaugsmas buvo grįžti į treniruočių ir rungtynių ritmą, nes 8 mėnesius gyvenau vien reabilitacijos režimu.

Prieš sugrįžtant jaučiausi kaip ir pasiruošęs, bet pradėjus sportuoti 5 prieš 5 pasikeitė judesių amplitudė ir atsirado baimė, o kas, jei vėl kažkas? Toje lengvoje baimėje esu ir dabar. Bet, manau, čia laiko klausimas, kada tai išnyks ir viskas grįš į savo vėžias.

Būna, kojos lyg nori iššokti, bet galva sako: palauk, dar truputį anksti. Kartais dar reikia save pristabdyti ir kontroliuoti“, – pasakoja E. Kairys.

Traumą aukštaūgis buvo patyręs po puikaus sezono Afjonkarahisaro „HDI Sigorta“ klube. Birželis – tas laikas, kai pradeda kilti komandų dėmesys, kurio E. Kairys sulaukti išties tikėjosi. Tačiau visi karjeros planai griuvo staiga. Apmaudu – anksčiau apie tai sakęs yra aukštaūgis. Vis tik laikui bėgant nuoskaudos blanksta.

„Sudėtingiausia buvo iškart susižeidus, kai, atrodo, gali pradėti kalbėti su komandomis, yra vasara, bet bam – viskas apsiverčia. Bet nuoskaudų nėra, gyvenu toliau, taip susidėliojo gyvenimas, žiūriu į šį ir kitą sezoną, tikiuosi likti sveikas ir žaisti taip, kaip anksčiau“, – optimistiškas krepšininkas.

„Rytas“ yra labai gerai pažįstamas klubas E. Kairiui. Jis atstovavo sostinės dubleriams ir ketvirtus metus vilki pagrindinės ekipos marškinėlius.

Kol kas šie metai „Rytui“ klostosi solidžiai – G. Žibėno auklėtiniai užsitikrino pirmą vietą „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone, ko nėra buvę nuo 2014-ųjų.

„Labai smagu. Šioje komandoje esu buvęs ne vienerius metus ir per tą laiką tokių dalykų nėra buvę. Dabar galiu tik pasidžiaugti, kad klubui taip sekasi.

Tik manau, kad tai nieko stipriai nekeičia, tik suteikia namų pranašumą. Gerai, smagu, esi pirmas, bet atkrintamosiose reikia parodyti, ko esi vertas. Tai – trumpalaikis džiaugsmas“, – džiūgauti neskuba E. Kairys.

Savo karjeroje E. Kairys iš arti matė įvairius „Ryto“ etapus, iš toliau – Kauno „Žalgirį“. Kas leido būtent šiemet aplenkti Kauno ekipą?

„Esu čia tik kelis mėnesius, tad sunku pasakyti, bet vyrai dirba sunkiai, trenerių štabas – taip pat. O ir „Žalgiris“ šiemet nėra toks, kaip anksčiau – tai prisideda irgi“, – mano E. Kairys.

Mano auklėtiniai nusipelnė daugiau pagarbos – tokias ir panašias frazes spaudos konferencijose galima neretai išgirsti iš G. Žibėno. „Ryto“ nariai į tokį stratego palaikymą reaguoja labai palankiai.

„Malonu, kai treneris palaiko, tai ir patiems duoda pasitikėjimo. Jis yra ne tik treneris, bet ir draugas – retas atvejis, kad taip būtų“, – akcentuoja aukštaūgis.

O kas yra komandos vedlys rūbinėje, ypač sunkesniais momentais, kurių sostinės ekipa taip pat turėjo? E. Kairys nedvejodamas išskiria „Ryto“ kapitoną.

„Arnas yra tas, kuris pasako žodį tada, kada sunku, kada to reikia, kada reikia nosį nuleisti ant žemės. Jis kaip kapitonas pasireiškia, kai tik mato, jog tai reikalinga“, – teigė E. Kairys.

„Rytas“ jau žino savo varžovę „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalyje – ja tapo Alytaus „Dzūkija“. „Betsafe-LKL“ atkrintamosioms startas bus duotas gegužės 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją