Vilniaus „Ryto“ krepšininkai į sostinę planavo sugrįžti ketvirtadienį 18 val., to padaryti nepavyko.

Penktadienį ryte iš Podgoricos pakilo į Belgradą, kuriame sėkmingai nusileido ir laukė skrydžio į Lenkiją.

Iš Belgrado vilniečiai turėjo pakilti apie 14 val. ir skristi į Varšuvą, tačiau skrydis buvo atidėtas valandai. Komanda nespėjo į skrydį iš Varšuvos į Vilnių, kuris buvo numatytas 16:15 val.

Komanda Varšuvą paliko penktadienį vėlai vakare ir po vidurnakčio pasiekė Lietuvą.

LKL atsisakė nukelti mačą su „Neptūnu“

Primename, kad Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe–LKL“) penktadienį sulaukė Vilniaus „Ryto“ klubo prašymo nukelti rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ datą, tačiau apsvarsčiusi prašymą bei vadovaudamasi LKL nuostatais, lyga nutarė nekeisti anksčiau nustatyto dvikovos laiko.

LKL nuostatai numato galimybę nukelti rungtynes tik tuo atveju, jeigu komanda dėl nenugalimų aplinkybių iš tarptautinių rungtynių grįžta tik tą pačią dieną, kurią LKL čempionato tvarkaraštyje yra numatytos šios komandos rungtynės.

„Rytas“ iš Juodkalnijoje vykusio Europos taurės mačo grįžta penktadienį, kai dvikova su „Neptūnu“ įvyks šeštadienį.

Priimdama šį sprendimą, LKL taip pat siekė išlaikyti vienodas sąlygas visiems LKL klubams, dalyvaujantiems tarptautinėse klubinėse varžybose. „Betsafe–LKL“ čempionate rungtyniauja ir kiti Europos turnyruose žaidžiantys klubai, kuriems po rungtynių išvykose tenka grįžti į Lietuvą vieną dieną prieš numatytą šalies čempionato mačą.

Liko Podgoricoje

„Ryto“ klubo žaidėjai, treneriai bei personalas planuotą skrydį turėjo ketvirtadienio popietę iš Podgoricos į Varšuvą, tačiau pradėjus kilti lėktuvas staiga pradėjo leistis ir daugiau į orą nepakilo.

„Pakilus priekiniam ratui pajutome stiprų smūgį ir tuomet lėktuvas iš karto pradėjo leistis. Ne pati maloniausia situacija, – išgyvenimais dalinosi komandos vadovas Mantvydas Dabašinskas. – Tuomet kelias valandas laukėme daugiau informacijos, apie 16 val. oro linijos parūpino taksi iki viešbučio, o 19 val. jau vakarieniavome ir praleidome naktį.

Buvo ieškomi variantai grįžti į Lietuvą kuo greičiau, tačiau iš šio nedidelio miesto skrydžių nedaug ir turėjome sugrįžimą perkelti į kitą dieną.“

Laiku nespėjus sugrįžti į Lietuvą, vilniečiai praleis penktadienį planuotą vakarinę treniruotę „Siemens“ arenoje, kurioje turėjo prasidėti pasiruošimas šeštadienio „Betsafe-LKL“ pirmenybių mūšiui su Klaipėdos „Neptūnu“.

Šeštadienį mačo pradžia – 17.20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)