Vilniaus „Ryto“ puolėjas žais prieš savo buvusią komandą ir tai darys gimtajame mieste.

„Bus smagu grįžti į Klaipėdą, bet kartu bus labai sunku, – neslėpė A. Butkevičius, kuris su „Rytu“ šį sezoną Klaipėdoje viešėjo kartą ir turėjo pripažinti „Neptūno“ jėgą. – Klaipėdiečiai namie žaidžia įspūdingai.

Be to, žinant jų motyvaciją, žvelgiant į taurės turnyrų sistemą ir stebint pasikeitimus komandoje, jie turės daug noro nugalėti. Reikės brandaus žaidimo bandant atsakyti į tai ir norint iškovoti pergalę.“

Į Klaipėdą su „Rytu“ atvyks ir daugiau klaipėdiečių. Kartu su A. Butkevičiumi iš „Neptūno“ į „Rytą“ 2017-aisiais persikėlė Mindaugas Girdžiūnas, o „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius taip pat kilęs iš Klaipėdos.

Pastarajam grįžimas į gimtinę bus lengviausias.

„Niekada nežaidžiau už „Neptūną“, tad ir grįžimas kiek kitoks, – sakė E. Bendžius. – Reikia tikėtis, kad finalo ketvertas bus toks pat kaip pernai Vilniuje. Visų komandų tikslas bus laimėti. Jei nesieksi šio tikslo, manau, kad pasirinkai blogą sporto šaką.

Žinoma, kad sieksime pirmos vietos, bet reikia žengti žingsnį po žingsnio.“

Pirmas žingsnis – pusfinalis šeštadienį su „Neptūnu“ ir šį kartą, skirtingai nei pernai, varžovai turės namų aikštės pranašumą.

„Namų pranašumas, ypač taurės turnyre, labai jaučiasi, – įsitikinęs A. Butkevičius, su „Rytu“ iškovojęs KMT titulą pernai sostinėje. – Žiūrovų palaikymas suteikia papildomų jėgų ir pasitikėjimo.

Bet keista būtų sakyti, kad negalvojame apie titulo apgynimą. Kiekviena komanda į finalo ketvertą važiuoja iškovoti trofėjų. Taurės turnyro sistema palanki ne favoritams ir žaisti su jais tampa dvigubai sunkiau.“

„Rytas“ ir „Neptūnas“ Citadele KMT pusfinalyje susigrums šeštadienį 16.30 val. Prieš tai paaiškės pirmasis finalo dalyvis – Klaipėdoje nuo 14 val. į kovą stos Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Visas finalo ketverto kovas tiesiogiai transliuos „Delfi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)