19-metis gynėjas „Siemens“ arenoje įsviedė tris tolimus metimus iš penkių bandymų, o iš viso vilniečiai tritaškių (31) metė daugiau nei dvitaškių (25) ir tikslūs buvo 14 kartų (45 proc.).

„Neskaitant keliasdešimties sekundžių atkarpos, kurią pralaimėjome 0:6, išlaikėme koncentraciją, pataikėme tritaškius. Čia yra mūsų žaidimas, ypač rungtyniaujant namuose. Turime pasigauti „bangą“: greitas puolimas, tritaškiai, atakos iš po krepšio“, – dvikovą komentavo 11 taškų surinkęs krepšininkas.

Kalbėdamas apie savo asmeninį pasirodymą, dvimetrinis snaiperis teigė gavęs impulsą, kuriuo pastaruoju metu jam reikėjo.

„Visi kalbėjo, kaip nepataikau. Bet intensyvus kasdienis darbas vis tiek buvo atliekamas. Metimas niekur nebuvo dingęs, reikėjo tik impulso. Pataikiau pirmą trajaką, ir atsirišo rankos“, – sakė D. Sirvydis, kuris šiame Europos taurės sezone iš toli atakuoja bendru 35 proc. tikslumu.

Dėl jam suteiktų progų po mačo graužėsi „Monaco“ vyriausiasis treneris Saša Obradovičius.

„Sužaidėme neblogai, bet „Rytas“ pataikė neįtikėtinai. Dėl to iš dalies mes patys kalti, padarėme individualių klaidų, pavyzdžiui, leisdavome Deividui Sirvydžiui atsipalaiduoti po užtvarų, judėti į kairę. Tai turėsime pataisyti per ateinančią savaitę“, – pažymėjo 50-metis specialistas.

Mat lygiai po savaitės „Rytas“ ir „Monaco“ galynėsis dar kartą – tik šįkart jau Monako kunigaikštystėje.

„Labai talentinga komanda, visur turi pranašumų, bet ne taip gerai pataiko tritaškius. Galbūt ties šia vieta galėsime parizikuoti“, – apie oponentus atsiliepė D. Sirvydis.

Tuo metu naudingiausiu pirmojo tarpusavio susitikimo žaidėjas Arnas Butkevičius, kalbėdamas apie paties „Ryto“ žaidimą, regėjo komandą kylančią iš sezono vidurio duobės ir artėjančią link optimalios formos.


„Pastarosiomis savaitėmis mūsų žaidimo kokybė smarkiai pakilo, prieš tai ji buvo labai stipriai kritusi žemyn. Nors erdvės tobulėjimui dar liko apsčiai: šįkart vėl padarėme daug klaidų laiku neprasižengdami, leisdami varžovams veržtis į jų stipriąją pusę.

Bet šiaip turėtume tiesiog palaikyti dabartinį procesą, jis juda teisinga linkme“, – pastebėjo puolėjas, pelnęs 11 taškų, atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 4 kamuolius ir sulaukęs vyriausiojo trenerio Dainiaus Adomaičio komplimento ne tik už įspūdingą tritaškį likus pusei minutės iki finalinės sirenos, bet ir darbą gynyboje mačo pabaigoje stabdant įsibėgėjusį Norrisą Cole'ą.

Rungtynes dėl traumos praleido Martynas Echodas, kuris turėtų grįžti į rikiuotę atsakomajame mače.

Įdomu, jog praėjusiais metais būtent triuškinanti pergalė namuose prieš „Monaco“ atvėrė „Rytui“ kelią į Europos taurės turnyro ketvirtfinalį. Tuomet vilniečiai laimėjo 90:68, o prieš tai išvykoje buvo nusileidę kunigaikštystės atstovams 70:75.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)