Lemiamomis tapusiose trečiose serijos rungtynes „Žalgiris“ savoje aikštėje pranašumą prieš varžovus įrodė 84:73 (16:15, 25:23, 23:15, 20:20).

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 20 taškų pelnęs ir finalo serijos naudingiausiu krepšininku (MVP) tapęs gynėjas Thomas Walkupas.

15 taškų pridėjo Marius Grigonis, itin tolimu tritaškių paskutinėje žalgiriečių atakoje padidinęs čempionų persvarą iki dviženklės. Šeimininkai iš viso pataikė 10 tolimų metimų iš 22 (45 proc.), o vilniečiai atsako šioje pozicijoje varžovams taip ir nerado.

Tiesa, antrajame rungtynių kėlinyje Andrew Goudelocko tempiamiems svečiams buvo pavykę perimti iniciatyvą ir įgyti 7 taškų pranašumą, bet ketvirčiui baigiantis žaidimo vadžias į savo rankas vėl perėmė „Žalgiris“, ilsėtis išėjęs pirmaujančioje pozicijoje – 41:38.

Trečiame kėlinyje kauniečiai galutinai ėmė dominuoti aikštėje ir prieš paskutinę mačo atkarpą įgijo dviženklę persvarą – 64:53, o atsitiesti nedidelę rotaciją naudojusiems vilniečiams nebepavyko.

Giedrius Žibėnas šiame mače vertėsi su kur kas mažiau žaidėjų nei ankstesnėse rungtynėse, iš rikiuotės mačo metu iškrito ir traumą gavęs Augustas Marčiulionis. Taškus Vilniaus komandai pelnė vos 5 krepšininkai.

„Žalgiris“: Thomas Walkupas 20 (4/8 trit.), Marius Grigonis 15, Joffrey Lauvergne'as 14 (7 atk. kam.), Lukas Lekavičius 12, Augustine'as Rubitas 6, Martinas Gebenas 6, Nigelis Hayesas 5, Artūras Milaknis 3, Rokas Jokubaitis 3 taškai.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 25 (5/12 dvit., 4/8 trit.), Ivanas Buva 22 (9 atk. kam.), Martynas Echodas 14, Gytis Radzevičius 8, Dovis Bičkauskis 4 taškai.

Kauno komandos pergalės LKL čempionate tęsiasi nuo 2011-ųjų. Tiktai pernai, 2020-aisiais, titulas buvo laimėtas be kovos atkrintamosiose varžybose, nes sezoną sujaukė COVID-19 pandemija.

Būtent dėl pandemijos iš karto po šio sezono uždarymo rungtynių arenos viduryje buvo surengta apdovanojimų ceremonija.

LKL „žiedų valdovas“ Paulius Jankūnas Lietuvos čempionu tapo jau 15-ą kartą per karjerą. Tiesa, šiose rungtynėse lygos rekordininkas žaidė trumpiau nei minutę – 37-erių veteranas priverstinai ant suolo sėdo dėl nugaros skausmų.

Pirmą kartą LKL čempionais tapo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris ir likę trenerių štabo nariai, išskyrus klubo senbuvį Tomą Beržininkaitį.

Šis titulas pirmasis yra ir visai grupelei daugiau ar mažiau prie jo prisidėjusių žaidėjų – Joffrey Lauvergne'ui, Patricio Garino, Marekui Blaževičiui, Augustine'ui Rubitui, Steve'ui Vasturiai, epizodiškai šį sezoną suspėjo parungtyniauti ir Mantas Rubštavičius su Pauliumi Murausku.

„Žalgirio“ krepšininkai pirmąsias dvejas finalo rungtynes laimėjo labai užtikrintai ir panašiu skirtumu – namie pranašumą įrodė 90:75, išvykoje – 92:70.

Pažymėtina, kad dar prieš trečias finalo rungtynes eiseną Kauno gatvėmis surengė Kauno komandos fanai. Joje galėjo dalyvauti tik galimybių pasą turintys kauniečių gerbėjai.

Kova dėl šio sezono LKL bronzos dar nėra baigta. Šiuo metu serijoje iki trijų pergalių Panevėžio „Lietkabelis“ 2-1 pirmauja prieš Utenos „Juventus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)