Nors ketvirto kėlinio pradžioje komandas teskyrė 5 taškai, laiku saviškius patempęs Lukas Lekavičius vėl atkūrė žalgiriečiams kur kas komfortiškesnę dviženklę persvarą, kurią šie išlaikė iki pat finalinės sirenos – 77:67.

„Žalgiris“ atėjo su tuo Eurolygos lygiu, fiziškumu ir energija. Manau, tai ir lėmė mūsų tritaškių tą tokį prastą pataikymą, kartais jau pradėjome tuos metimus ir forsuoti. Bet ilgą laiką laikėmės rungtynėse. Turėjome vieną prastesnę atkarpą, kai kelis kartus suklydome, o jie užbėgo, pasidarė tą skirtumą ir nuo to laiko kontroliavo padėtį – pirmavo 10-12 taškų. Bandėme, darėme, stengėmės – nepavyko, ką padarysi. „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Norint prieš tokią komandą laimėti, reikia geriau viską padaryti.

Visi labai gudrūs lyginti su praėjusiais metais. Kas jau buvo, pražuvo. Pernai gal išskirtinai gerai sulipome kaip komanda, gal ir daugiau patirties buvo. Bet nesigręžiojame atgal. „Žalgiris“ savo išvadas irgi padarė ir irgi yra kitoks. Pralaimėjome, gaila, galėjome bandyti kabintis kažkiek geriau“, – po patirto pralaimėjimo ramiai kalbėjo panevėžiečių kapitonas Vytenis Lipkevičius.

Visas jo dėmesys jau krypo sekmadienio dvikovai su Vilniaus „Rytu“, kurioje spręsis KMT bronzos medalių savininkai.

„Reikia greičiau pamiršti, pailsėti kiek įmanoma ir ruoštis „Rytui“. Tikrai nebus lengva. Nenuleidžiame galvų, nes tas medalis būtų labai geras pasiekimas.

„Rytas“ irgi bus nusivylęs po niukso nuo Jonavos klubo ir tikrai ateis su energija bei noru. Kaip sakyti, iš finalo ketverto parvažiuoti su medaliu vis tiek yra geriau nei be jo. Abi komandos norės pergalės. Treneriai padėlios tą planą, jie yra smegenys, o mūsų darbas stengtis jį įvykdyti. Bus gera kova“, – žadėjo V. Lipkevičius.

Primename, kad KMT trečios vietos laimėtojams atiteks 15 tūkstančių eurų, o ketvirtoje pozicijoje liksianti ekipa gaus 10 tūkst. eurų.

Mažojo finalo pradžia – 15 val. 45 min., o didysis finalas startuos 19 val. 15 min. Prieš jį dar bus surengtas ir snaiperio konkursas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją